Gratis Recept » Kryddig och Knäckig Kyckling: En Smakexplosion i Varje Tugga!

Kryddig och Knäckig Kyckling: En Smakexplosion i Varje Tugga!

Kryddig och Knäckig Kyckling: En Smakexplosion i Varje Tugga!

Ingredienser:

– 4 kycklingfiléer
– 1 kopp vetemjöl
– 1 tsk paprikapulver
– 1 tsk vitlökspulver
– 1 tsk lökpulver
– 1 tsk cayennepeppar
– 1 tsk salt
– 1 tsk svartpeppar
– 2 ägg
– 2 msk mjölk
– 2 koppar panko (japanskt ströbröd)
– Olja för stekning

Steg 1: Förberedelse

Börja med att förbereda kycklingfiléerna genom att skära bort eventuellt överflödigt fett och skölja dem under kallt vatten. Klappa dem sedan torra med hushållspapper.

Steg 2: Kryddning

I en skål, blanda vetemjöl, paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Detta kommer att bli kryddblandningen som ger kycklingen sin kryddiga smak.

Steg 3: Panering

I en annan skål, vispa äggen tillsammans med mjölken för att skapa en äggmixture. Doppa varje kycklingfilé först i kryddblandningen och se till att den är helt täckt. Skaka av eventuellt överflödigt mjöl och doppa sedan kycklingen i äggmixturen. Slutligen, rulla kycklingen i panko för att få den knäckiga ytan.

Steg 4: Stekning

Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Se till att oljan täcker botten av pannan ordentligt. Stek kycklingfiléerna i omgångar tills de är gyllenbruna och genomstekta, vilket tar cirka 5-7 minuter per sida. Se till att vända dem försiktigt för att undvika att pankon lossnar.

Steg 5: Servering

Servera den kryddiga och knäckiga kycklingen varm som huvudrätt eller som en del av en buffé. Den passar utmärkt med en fräsch sallad, ris eller potatis. För extra smak kan du servera den med en god sås som till exempel sweet chili eller vitlökssås.

Tips:

– Om du vill ha ännu mer kryddig kyckling kan du öka mängden cayennepeppar i kryddblandningen.
– För att få extra knäckig kyckling kan du dubbelpanera den genom att doppa den i äggmixturen och panko en gång till.
– Om du vill undvika stekning kan du också tillaga kycklingen i ugnen. Placera då de panerade kycklingfiléerna på en bakplåtspapperklädd plåt och baka i ugnen på 200 grader Celsius i cirka 20-25 minuter eller tills de är genomstekta och har fått en knäckig yta.

Nu är du redo att njuta av denna smakexplosion i varje tugga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *