Gratis Recept » Magisk Middag: Hemligheten bakom en saftig och smakrik fläskytterfile

Magisk Middag: Hemligheten bakom en saftig och smakrik fläskytterfile

Magisk Middag: Hemligheten bakom en saftig och smakrik fläskytterfile

Introduktion

Att laga en saftig och smakrik fläskytterfilé kan verka som en utmaning, men med rätt teknik och ingredienser kan du skapa en magisk middag som kommer att imponera på dina gäster. Hemligheten ligger i marinaden, tillagningen och kvaliteten på köttet. Följ detta recept för att få en perfekt tillagad fläskytterfilé.

Vad du behöver

För att börja, behöver du följande ingredienser:

– 1 kg fläskytterfilé
– 4 vitlöksklyftor
– 1 msk färsk rosmarin
– 1 msk färsk timjan
– 2 msk olivolja
– Salt och peppar efter smak
– 1 dl rött vin
– 1 dl hönsbuljong

Marinaden

Hemligheten bakom en saftig och smakrik fläskytterfilé ligger i marinaden. Börja med att krossa vitlöksklyftorna och hacka de färska örterna. Blanda sedan vitlök, rosmarin, timjan och olivolja i en skål. Lägg i fläskytterfilén och se till att den är helt täckt av marinaden. Låt den marinera i minst två timmar, men helst över natten för att låta smakerna tränga in i köttet.

Tillagningen

Förvärm ugnen till 175 grader. Ta ut fläskytterfilén ur marinaden och torka av överflödig marinad. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn fläskytterfilén runt om tills den får en fin gyllenbrun färg. Detta hjälper till att stänga in saften i köttet och ger en härlig smak.

Lägg sedan över fläskytterfilén i en ugnsfast form. Häll över rött vin och hönsbuljong. Stek i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills köttets innertemperatur är 70 grader. Ta ut fläskytterfilén ur ugnen och låt den vila i 10 minuter innan du skär upp den. Detta är viktigt för att saften ska fördela sig jämnt i köttet.

Servering

Servera din saftiga och smakrika fläskytterfilé med potatisgratäng eller rostade rotfrukter och en frisk sallad. Glöm inte att skeda över lite av den smakrika såsen från ugnsformen på köttet.

Slutsats

Att laga en saftig och smakrik fläskytterfilé behöver inte vara svårt. Hemligheten ligger i att använda färska ingredienser, låta köttet marinera tillräckligt länge, bryna det ordentligt och låta det vila efter tillagning. Följ detta recept och du kommer att servera en magisk middag som kommer att imponera på dina gäster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *