Gratis Recept » Pasta Perfetto: En Smakexplosion av Krämig Saffranssås med Räkor och Färsk Basilika

Pasta Perfetto: En Smakexplosion av Krämig Saffranssås med Räkor och Färsk Basilika

Pasta Perfetto: En Smakexplosion av Krämig Saffranssås med Räkor och Färsk Basilika

Pasta Perfetto: En Smakexplosion av Krämig Saffranssås med Räkor och Färsk Basilika

Ingredienser:

– 400g pasta (fusilli, penne eller linguine fungerar bra)
– 300g räkor, skalade och rensade
– 2 msk olivolja
– 1 lök, finhackad
– 3 vitlöksklyftor, finhackade
– 1 kopp torrt vitt vin
– 1 kopp grädde
– 1 kopp fiskbuljong
– 1/2 tsk saffranstrådar
– 1 kopp riven parmesanost
– Färsk basilika för garnering
– Salt och peppar efter smak

Steg 1: Förberedelser

Innan du börjar med själva matlagningen är det viktigt att förbereda alla ingredienser. Skala och rensa räkorna, hacka löken och vitlöken, och mäta upp de övriga ingredienserna. Detta kommer att underlätta tillagningen och göra processen smidigare.

Steg 2: Koka pastan

Fyll en stor kastrull med vatten och tillsätt en nypa salt. Koka upp vattnet och lägg sedan i pastan. Följ anvisningarna på förpackningen för att koka pastan al dente. När pastan är klar, häll av vattnet och ställ åt sidan.

Steg 3: Saffranssåsen

I en stor stekpanna, värm upp olivoljan över medelhög värme. Tillsätt löken och vitlöken och stek tills de blir mjuka och genomskinliga, cirka 5 minuter. Se till att inte bränna dem.

Tillsätt räkorna i stekpannan och stek dem i några minuter tills de blir rosa och genomstekta. Ta sedan ut räkorna ur pannan och ställ åt sidan.

I samma stekpanna, häll i det torra vita vinet och låt det koka upp. Låt vinet reducera i cirka 2 minuter för att avdunsta alkoholen.

Tillsätt sedan grädde, fiskbuljong och saffranstrådar i stekpannan. Rör om väl och låt såsen sjuda på medelvärme i cirka 10 minuter tills den tjocknar något.

Steg 4: Blanda allt ihop

Tillsätt den kokta pastan i stekpannan med saffranssåsen och blanda väl så att pastan täcks jämnt av såsen. Låt pastan koka i såsen i ytterligare 2-3 minuter för att absorbera smakerna.

Lägg tillbaka de stekta räkorna i stekpannan och blanda försiktigt så att de fördelas jämnt i pastan och såsen.

Steg 5: Servera

När pastan är klar och alla ingredienser är väl blandade, är det dags att servera. Fördela pastan på tallrikar och strö över den riven parmesanosten. Toppa sedan varje tallrik med färsk basilika för att ge en fräsch smak och vacker presentation.

Servera genast och njut av denna smakexplosion av krämig saffranssås med räkor och färsk basilika. Detta recept är perfekt för en speciell middag eller när du vill imponera på dina gäster med en läcker och elegant pasta rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *