Gratis Recept » Smakexplosion med fläskytterfilé: En kryddig resa genom smakerna

Smakexplosion med fläskytterfilé: En kryddig resa genom smakerna

Smakexplosion med fläskytterfilé: En kryddig resa genom smakerna

Smakexplosion med fläskytterfilé: En kryddig resa genom smakerna

Ingredienser:

– 500 gram fläskytterfilé
– 2 vitlöksklyftor
– 1 röd lök
– 1 röd paprika
– 1 gul paprika
– 1 grön paprika
– 1 zucchini
– 1 morot
– 1 dl sojasås
– 2 msk honung
– 2 msk olivolja
– 1 tsk paprikapulver
– 1 tsk spiskummin
– 1 tsk chiliflakes
– Salt och peppar efter smak

Steg 1: Förberedelser

Börja med att förbereda alla ingredienser. Skala och hacka vitlöksklyftorna och rödlöken fint. Skär paprikorna, zucchinin och moroten i tunna strimlor. Skär även fläskytterfilén i tunna skivor.

Steg 2: Marinering

I en skål, blanda ihop sojasås, honung, olivolja, paprikapulver, spiskummin och chiliflakes. Tillsätt salt och peppar efter smak. Lägg fläskytterfiléskivorna i marinaden och se till att de täcks ordentligt. Låt marinera i kylskåpet i minst 30 minuter för att smakerna ska sätta sig.

Steg 3: Stekning

Värm upp en stekpanna med lite olivolja på medelhög värme. Tillsätt vitlök och rödlök och stek i några minuter tills de blir mjuka och genomskinliga. Tillsätt sedan paprikorna, zucchinin och moroten. Stek grönsakerna i cirka 5-7 minuter tills de blir mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Ta ut grönsakerna från pannan och ställ åt sidan.

Steg 4: Stekning av fläskytterfilé

I samma stekpanna, tillsätt lite mer olivolja om det behövs och öka värmen till hög. Lägg i fläskytterfiléskivorna och stek dem i cirka 2-3 minuter på varje sida tills de får en fin gyllenbrun färg. Se till att inte översteka dem för att undvika att de blir torra.

Steg 5: Sammansättning

Lägg tillbaka grönsakerna i pannan med fläskytterfilén och blanda väl. Häll över den kvarvarande marinaden och låt allt steka tillsammans i ytterligare 1-2 minuter för att smakerna ska blandas ordentligt.

Steg 6: Servering

Servera den kryddiga fläskytterfilén med ris eller nudlar för en komplett måltid. Garnera gärna med färsk koriander eller persilja för extra smak och färg.

Denna smakexplosion med fläskytterfilé tar dig på en kryddig resa genom smakerna. Den kombinerar den saftiga och möra fläskytterfilén med en härlig mix av vitlök, lök och olika färgglada grönsaker. Marinaden ger en perfekt balans mellan sötma och kryddighet, vilket tar rätten till en ny nivå. Servera den här rätten vid middagsbordet och överraska dina gäster med en fantastisk smakupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *