Gratis Recept » Friskhet i tre veckor: Utforska en färgsprakande och näringsrik salladsmix som håller sig fräsch i hela 21 dagar!

Friskhet i tre veckor: Utforska en färgsprakande och näringsrik salladsmix som håller sig fräsch i hela 21 dagar!

Friskhet i tre veckor: Utforska en färgsprakande och näringsrik salladsmix som håller sig fräsch i hela 21 dagar!

Friskhet i tre veckor: Utforska en färgsprakande och näringsrik salladsmix som håller sig fräsch i hela 21 dagar!

Att ha tillgång till färska grönsaker och sallader är en viktig del av en hälsosam kost. Men ibland kan det vara svårt att hålla salladen fräsch under en längre tid. I denna artikel kommer vi att utforska en salladsmix som inte bara är färgsprakande och näringsrik, utan som också håller sig fräsch i hela 21 dagar!

Ingredienser:

– 2 stora morötter
– 1 röd paprika
– 1 gul paprika
– 1 grön paprika
– 1 gurka
– 1 rödlök
– 1 huvud romansallad
– 1 huvud isbergssallad
– 1 knippe färsk persilja
– 1 knippe färsk koriander
– 1 knippe färsk mynta
– 1 citron
– 2 msk olivolja
– Salt och peppar efter smak

Steg 1: Förbered grönsakerna

Börja med att tvätta och skala morötterna. Använd sedan en grönsakssvarv eller en osthyvel för att skapa tunna morotsremsor. Lägg de färdiga morotsremsorna i en stor skål.

Skär paprikorna i tunna strimlor och tillsätt dem till skålen med morötterna. Skala och skiva gurkan och rödlöken och lägg dem också i skålen.

Steg 2: Förbered salladsbladen

Tvätta romansalladen och isbergssalladen noggrant. Riv salladsbladen i mindre bitar och lägg dem i en separat skål.

Steg 3: Förbered örterna

Tvätta persiljan, koriandern och myntan ordentligt. Hacka sedan örterna fint och lägg dem i en liten skål.

Steg 4: Blanda salladen

Nu är det dags att blanda salladen! Ta den stora skålen med grönsakerna och tillsätt salladsbladen. Häll över de hackade örterna och pressa saften från citronen över salladen. Tillsätt också olivolja, salt och peppar efter smak.

Använd dina händer eller två stora skedar för att försiktigt blanda salladen tills alla ingredienser är väl blandade.

Steg 5: Förvara salladen

För att hålla salladen fräsch i 21 dagar är det viktigt att förvara den på rätt sätt. Ta en lufttät behållare eller en plastpåse och fyll den med den blandade salladen. Se till att trycka ut all luft innan du försluter behållaren eller påsen.

Placera salladen i kylskåpet och undvik att öppna behållaren eller påsen förrän det är dags att äta. Genom att minimera luft och exponering för syre kan salladen hålla sig fräsch längre.

Steg 6: Njut av din fräscha sallad

Efter 21 dagar är det dags att njuta av din fräscha sallad! Ta ut behållaren eller påsen från kylskåpet och öppna den försiktigt. Doften av färska grönsaker och örter kommer att vara underbar!

Servera salladen som den är eller tillsammans med din favoritdressing eller proteinkälla. Du kan också lägga till andra ingredienser som kokta ägg, avokado eller nötter för extra smak och näring.

Genom att följa detta recept kan du njuta av en färgsprakande och näringsrik salladsmix som håller sig fräsch i hela 21 dagar! Så varför inte prova det idag och ge din kropp de näringsämnen den behöver samtidigt som du sparar tid och pengar genom att undvika matsvinn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *