Gratis Recept » Göteborgs gröna dröm: En smakexplosion av färska råvaror i vår bästa sallad

Göteborgs gröna dröm: En smakexplosion av färska råvaror i vår bästa sallad

Göteborgs gröna dröm: En smakexplosion av färska råvaror i vår bästa sallad

Göteborgs gröna dröm: En smakexplosion av färska råvaror i vår bästa sallad

Ingredienser:

– 200 gram färsk spenat
– 200 gram ruccola
– 1 kruka färsk basilika
– 1 kruka färsk mynta
– 1 kruka färsk persilja
– 1 kruka färsk dill
– 1 kruka färsk koriander
– 1 röd lök
– 1 avokado
– 1 grapefrukt
– 1 apelsin
– 1 dl pinjenötter
– 100 gram fetaost
– 1 dl olivolja
– 2 msk balsamvinäger
– Salt och peppar efter smak

Steg 1: Förberedelser

Börja med att tvätta och torka alla grönsaker noggrant. Ta bort eventuella fula blad eller stjälkar från spenaten och ruccolan. Hacka sedan basilikan, myntan, persiljan, dillen och koriandern grovt. Skala och skiva rödlöken tunt. Skala och skär avokadon i små bitar. Skala grapefrukten och apelsinen och skär ut fruktköttet i mindre bitar. Smula fetaosten och rosta pinjenötterna lätt i en torr stekpanna.

Steg 2: Salladsbasen

Blanda spenat och ruccola i en stor salladsskål. Tillsätt den hackade basilikan, myntan, persiljan, dillen och koriandern. Blanda väl så att örterna fördelas jämnt i salladen.

Steg 3: Färg och smak

Tillsätt de skivade rödlökarna, avokadobitarna och fruktköttet från grapefrukten och apelsinen i salladsskålen. Strö över den smulade fetaosten och de rostade pinjenötterna.

Steg 4: Dressingen

I en separat skål, blanda olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och rör om ordentligt tills dressingen är väl blandad. Häll dressingen över salladen och blanda försiktigt så att alla ingredienser täcks jämnt.

Steg 5: Servering

Låt salladen stå och dra i kylen i cirka 15 minuter för att smakerna ska utvecklas. Ta ut salladen och servera den som en huvudrätt eller som ett tillbehör till en annan rätt. Salladen kan också toppas med grillad kyckling eller räkor för att göra den ännu mer mättande.

Avslutande tankar

Göteborgs gröna dröm är verkligen en smakexplosion av färska råvaror. Den kombinerar olika texturer och smaker för att skapa en sallad som är både läcker och näringsrik. Genom att använda färska örter och citrusfrukter får salladen en frisk och uppfriskande smak. Den krämiga avokadon och den salta fetaosten ger salladen en extra dimension. Servera den här salladen på sommaren när grönsakerna är som bäst och njut av en riktig smakupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *