Gratis Recept » Gröna drömmar: En färgsprakande och näringsrik vegetarisk sallad med rostade rotfrukter, krispiga grönsaker och krämig avokadodressing

Gröna drömmar: En färgsprakande och näringsrik vegetarisk sallad med rostade rotfrukter, krispiga grönsaker och krämig avokadodressing

Gröna drömmar: En färgsprakande och näringsrik vegetarisk sallad med rostade rotfrukter, krispiga grönsaker och krämig avokadodressing

Gröna drömmar: En färgsprakande och näringsrik vegetarisk sallad med rostade rotfrukter, krispiga grönsaker och krämig avokadodressing

Att äta hälsosamt behöver inte vara tråkigt eller smaklöst. Denna gröna dröm av en sallad kombinerar färg, smak och näring på ett fantastiskt sätt. Med rostade rotfrukter, krispiga grönsaker och en krämig avokadodressing kommer denna sallad att bli en favorit på middagsbordet. Följ detta recept för att skapa en sallad som kommer att imponera på både ögon och smaklökar.

Ingredienser:

– 2 morötter
– 2 rödbetor
– 1 palsternacka
– 1 sötpotatis
– 2 msk olivolja
– Salt och peppar efter smak
– 4 koppar blandade gröna blad (exempelvis spenat, ruccola och salladsblad)
– 1 röd paprika
– 1 gul paprika
– 1/2 gurka
– 1 avokado
– 1/4 kopp färsk koriander
– 1/4 kopp färsk mynta
– 1/4 kopp solrosfrön

Steg 1: Förberedelse

Förvärm ugnen till 200 grader Celsius. Skala och skär morötter, rödbetor, palsternacka och sötpotatis i jämnstora bitar. Placera dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar efter smak. Blanda väl så att rotfrukterna är jämnt täckta med olja och kryddor. Rosta i ugnen i cirka 30-40 minuter eller tills de är mjuka och har fått en lätt karamelliserad yta.

Steg 2: Salladsbasen

Under tiden som rotfrukterna rostar, förbered salladsbasen. Tvätta och torka de blandade gröna bladen noggrant. Riv dem om de är för stora. Skär paprika och gurka i tunna skivor. Placera de gröna bladen, paprika och gurka i en stor salladsskål.

Steg 3: Avokadodressing

Skär avokadon på längden och ta bort kärnan. Skopa ut avokadoköttet och lägg det i en mixer eller matberedare. Tillsätt färsk koriander, färsk mynta, salt och peppar efter smak. Mixa tills det blir en slät och krämig konsistens. Om dressing är för tjock, tillsätt lite vatten för att tunna ut den.

Steg 4: Sammansättning

När rotfrukterna är klara, ta ut dem från ugnen och låt dem svalna något. Lägg sedan de rostade rotfrukterna på salladsbädden. Strö över solrosfrön för extra crunch och näringsämnen. Ringla över den krämiga avokadodressingen över salladen eller servera den vid sidan av.

Servering

Denna gröna dröm av en sallad kan serveras som en fräsch och näringsrik huvudrätt eller som en sidorätt till en större måltid. Den är perfekt för lunchlådor eller picknickar också. Servera salladen med nybakat bröd eller som en sidorätt till grillade grönsaker eller vegetariska biffar.

Slutsats

Denna gröna dröm av en sallad är inte bara färgsprakande och näringsrik, den är också full av smak och textur. De rostade rotfrukterna ger en härlig sötma och karamelliserad yta, medan de krispiga grönsakerna och den krämiga avokadodressingen kompletterar varandra perfekt. Ge denna sallad ett försök och låt den bli en favorit på din middagstallrik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *