Gratis Recept » Kikärtans magi: En sallad med smaker från Medelhavet

Kikärtans magi: En sallad med smaker från Medelhavet

Inledning

Kikärter har länge varit en stapelvara i Medelhavsköket, kända för sin mångsidighet, näringsvärde och fylliga smak. I denna sallad kombinerar vi kikärtans magi med andra smaker från Medelhavet för att skapa en fräsch och smakrik rätt som är perfekt för alla tillfällen.

Ingredienser

För att förbereda denna sallad behöver du följande ingredienser:

– 2 burkar kikärter (ca 800g), sköljda och avrunna
– 1 stor gurka, tärnad
– 2 stora tomater, tärnade
– 1 röd lök, tunt skivad
– 1 röd paprika, tärnad
– 1/2 kopp kalamata oliver, halverade
– 1/2 kopp fetaost, smulad
– 1/2 kopp färsk persilja, hackad
– 1/2 kopp färsk mynta, hackad

För dressingen:

– 1/4 kopp extra jungfruolja
– Saften från 1 stor citron
– 2 vitlöksklyftor, pressade
– Salt och svartpeppar efter smak

Förberedelse

Börja med att förbereda grönsakerna. Tärna gurka, tomater och paprika i bitar av liknande storlek. Skiva löken tunt och halvera oliverna. Hacka persiljan och myntan fint. Smula fetaosten.

Tillagning av salladen

I en stor skål, kombinera kikärterna, gurkan, tomaterna, löken, paprikan, oliverna, fetaosten, persiljan och myntan. Blanda försiktigt tills allt är väl blandat.

Tillagning av dressingen

I en liten skål, kombinera olivoljan, citronsaften och vitlöken. Vispa tills det är väl blandat. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servering

Häll dressingen över salladen och blanda försiktigt tills allt är väl blandat. Låt salladen stå i några minuter för att låta smakerna sätta sig. Servera salladen kall eller vid rumstemperatur.

Slutord

Denna kikärtsallad med smaker från Medelhavet är inte bara lätt att göra, den är också otroligt näringsrik och smakrik. Kikärtorna ger en fyllig bas, medan grönsakerna och örterna ger fräschör. Fetaosten och oliverna ger en härlig sälta, medan dressingen ger en syrlig och frisk touch. Denna sallad är perfekt som en lätt lunch, som en sidorätt till grillat kött eller fisk, eller som en del av en buffé. Oavsett hur du väljer att servera det, kommer du att älska kikärtans magi i denna sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *