Gratis Recept » Knasigt Knäckig Kikärtskräm: En Sallad med Rostade Kikärtor som Väcker Smaklökarna till Liv!

Knasigt Knäckig Kikärtskräm: En Sallad med Rostade Kikärtor som Väcker Smaklökarna till Liv!

Knasigt Knäckig Kikärtskräm: En Sallad med Rostade Kikärtor som Väcker Smaklökarna till Liv!

Inledning

Knasigt Knäckig Kikärtskräm: En Sallad med Rostade Kikärtor som Väcker Smaklökarna till Liv! är en spännande och smakrik rätt som kommer att bli en favorit på din middagsbord. Denna sallad är inte bara läcker, men också full av näringsämnen, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som vill äta hälsosamt. Låt oss dyka in i receptet!

Ingredienser

För att göra denna knasiga, knäckiga kikärtskräm behöver du följande ingredienser:

– 400 gram kikärtor, sköljda och avrunna

– 2 msk olivolja

– 1 tsk spiskummin

– 1 tsk paprika

– Salt och peppar efter smak

– 2 vitlöksklyftor, finhackade

– Saften av en citron

– 2 msk tahini (sesampasta)

– 1 huvud romansallad, grovt hackad

– 1 gurka, skuren i halvmånar

– 2 tomater, hackade

– 1 rödlök, tunt skivad

– En näve färsk persilja, grovt hackad

Förberedelser

För att börja med, förvärm ugnen till 200 grader Celsius. Lägg kikärtorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över olivoljan och krydda med spiskummin, paprika, salt och peppar. Blanda väl så att alla kikärtor är täckta med olja och kryddor. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills de är gyllenbruna och knäckiga.

Tillagning av Kikärtskräm

Medan kikärtorna rostar, kan du börja förbereda kikärtskrämen. Lägg de finhackade vitlöksklyftorna, citronsaften och tahini i en matberedare. Tillsätt hälften av de rostade kikärtorna (spara resten för salladen) och mixa tills du får en slät kräm. Om krämen är för tjock, tillsätt lite vatten tills du får önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Sammanställning av Salladen

För att sammanställa salladen, lägg den hackade romansalladen i en stor skål. Tillsätt gurka, tomater och rödlök. Blanda väl. Toppa salladen med de återstående rostade kikärtorna, den färska persiljan och en generös sked av kikärtskrämen.

Servering

Servera din Knasigt Knäckig Kikärtskräm: En Sallad med Rostade Kikärtor som Väcker Smaklökarna till Liv! direkt. Denna sallad är bäst när den äts färsk, men du kan också förvara den i kylskåpet i upp till två dagar. Glöm inte att röra om väl innan servering om du väljer att förvara den.

Slutsats

Denna knasiga, knäckiga kikärtskräm och sallad är en riktig smakexplosion. Den är fylld med näringsrika ingredienser och är otroligt mättande, vilket gör den till ett utmärkt val för en hälsosam lunch eller middag. Prova det själv och upptäck hur läckert hälsosam mat kan vara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *