Gratis Recept » Regnbågens skatt: En färgsprakande och näringsrik sallad bowl med en twist!

Regnbågens skatt: En färgsprakande och näringsrik sallad bowl med en twist!

Regnbågens skatt: En färgsprakande och näringsrik sallad bowl med en twist!

Regnbågens skatt: En färgsprakande och näringsrik sallad bowl med en twist!

Att äta en färgglad och näringsrik sallad är alltid en fröjd för både ögat och smaklökarna. Men ibland kan det vara roligt att ge den klassiska salladen en twist och göra den ännu mer spännande. Därför presenterar vi här receptet på en regnbågens skatt – en sallad bowl som inte bara är full av hälsosamma ingredienser utan också sprakar av färger och smaker!

Ingredienser:

– 2 dl quinoa
– 4 dl vatten
– 1 röd paprika
– 1 gul paprika
– 1 orange paprika
– 1 grön paprika
– 1 morot
– 1 rödlök
– 1 avokado
– 1 mango
– 1 dl färsk koriander
– 1 dl färsk mynta
– 1 dl färsk persilja
– 1 dl pumpafrön
– Saften från 2 limefrukter
– 3 msk olivolja
– Salt och peppar efter smak

Gör så här:

1. Börja med att skölja quinoan i kallt vatten för att ta bort eventuell bitterhet. Koka sedan quinoan i 4 dl vatten enligt anvisningarna på förpackningen. När quinoan är klar, låt den svalna.

2. Under tiden quinoan kokar och svalnar kan du förbereda grönsakerna. Skär paprikorna i tunna strimlor och moroten i tunna skivor. Hacka rödlöken fint. Skala och tärna avokadon och mangon. Hacka även örterna grovt.

3. I en stor skål, blanda quinoan med de hackade örterna och pumpafröna. Tillsätt sedan paprikorna, moroten, rödlöken, avokadon och mangon. Blanda försiktigt så att alla ingredienser fördelas jämnt.

4. I en separat liten skål, blanda saften från limefrukterna med olivoljan. Tillsätt salt och peppar efter smak och vispa ihop till en dressing.

5. Häll dressingen över salladen och blanda väl så att alla ingredienser täcks av dressingen.

6. Låt salladen stå i kylen i cirka 30 minuter för att smakerna ska gifta sig och salladen ska bli riktigt krispig och fräsch.

7. När salladen har vilat klart, ta ut den från kylen och servera den i skålar eller på tallrikar. Dekorera gärna med lite extra färska örter och pumpafrön.

Denna regnbågens skatt av en sallad bowl är inte bara vacker att se på, den är också full av nyttiga ämnen som ger din kropp massor av energi och näring. Quinoan ger dig protein och fiber, paprikorna är rika på C-vitamin, moroten ger dig betakaroten och avokadon och mangon bidrar med nyttiga fetter och antioxidanter.

Så varför inte ge din sallad en twist och njut av denna färgsprakande och näringsrika regnbågens skatt? Det är en perfekt rätt att servera som en lätt lunch eller som en fräsch och hälsosam middag. Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *