Gratis Recept » Rökig lyx: Varmrökt lax och krämig fetaostsallad med en twist av citron och örter

Rökig lyx: Varmrökt lax och krämig fetaostsallad med en twist av citron och örter

Rökig lyx: Varmrökt lax och krämig fetaostsallad med en twist av citron och örter

Rökig lyx: Varmrökt lax och krämig fetaostsallad med en twist av citron och örter

Att kombinera den rökiga smaken av varmrökt lax med den krämiga sältan från fetaost är en gastronomisk njutning. Tillsammans med en frisk twist av citron och örter blir denna rätt en lyxig och smakrik upplevelse. Här är ett detaljerat recept på hur du kan skapa denna läckra rätt.

Ingredienser:

– 500 gram varmrökt laxfilé
– 200 gram fetaost
– 2 dl crème fraiche
– Saft och zest från 1 citron
– 2 msk hackade färska örter (t.ex. dill, persilja och basilika)
– 1 rödlök, tunt skivad
– 1 gurka, tunt skivad
– 2 tomater, tärnade
– 4 dl blandad sallad (t.ex. ruccola, spenat och isbergssallad)
– Salt och peppar efter smak

Gör så här:

1. Börja med att förbereda fetaostsalladen. Smula fetaosten i en skål och tillsätt crème fraiche. Blanda väl tills det blir en krämig konsistens. Tillsätt sedan citronsaft och zest för att ge salladen en frisk smak. Rör om ordentligt.

2. Hacka de färska örterna fint och blanda dem i fetaostsalladen. Smaka av med salt och peppar efter eget tycke och låt salladen stå i kylen i cirka 30 minuter för att smakerna ska mogna.

3. Under tiden kan du förbereda laxen. Skär den varmrökta laxfilén i skivor eller bitar, beroende på hur du föredrar att servera den. Om du vill kan du ta bort skinnet från laxen för en mer delikat presentation.

4. Nu är det dags att sätta ihop salladen. Blanda den tunt skivade rödlöken, gurkan och de tärnade tomaterna i en stor skål. Tillsätt den blandade salladen och blanda väl.

5. Ta ut fetaostsalladen från kylen och häll den över salladsblandningen. Blanda försiktigt så att allt blir väl täckt av den krämiga fetaosten.

6. Nu är det dags att lägga upp rätten på tallrikar. Placera ett generöst lager av den krämiga fetaostsalladen och salladsblandningen på varje tallrik.

7. Lägg sedan de varmrökta laxskivorna eller bitarna ovanpå salladen. Se till att fördela dem jämnt över tallriken för en vacker presentation.

8. Avsluta genom att strö över lite extra hackade örter och citronzest för att ge rätten en fräsch och dekorativ touch.

Denna rökiga lyxrätt är perfekt som en lätt lunch eller som en imponerande förrätt på middagsbjudningar. Den kombinerar smaker och texturer på ett elegant sätt och kommer definitivt att imponera på dina gäster. Servera med nybakat bröd eller rostat knäckebröd för att komplettera smakerna och njut av denna fantastiska rätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *