Gratis Recept » Sommardröm i en skål: Frisk och färgglad persikasallad med en twist!

Sommardröm i en skål: Frisk och färgglad persikasallad med en twist!

Sommardröm i en skål: Frisk och färgglad persikasallad med en twist!

Sommardröm i en skål: Frisk och färgglad persikasallad med en twist!

Ingredienser:

– 4 mogna persikor
– 1 rödlök
– 200 g fetaost
– 100 g valnötter
– 1 kruka färsk mynta
– 1 kruka färsk basilika
– 2 msk olivolja
– 2 msk balsamvinäger
– Salt och peppar efter smak

Gör så här:

Steg 1: Förbered ingredienserna

Börja med att tvätta persikorna noggrant under kallt vatten. Skär sedan persikorna i halvor och ta bort kärnorna. Skär persikorna i tunna skivor och lägg åt sidan. Skala och skiva rödlöken tunt. Smula fetaosten och hacka valnötterna grovt. Plocka bladen från mynta- och basilikakrukan och grovhacka dem.

Steg 2: Blanda ingredienserna

I en stor skål, lägg persikoskivorna, rödlöksskivorna, fetaosten, valnötterna och de hackade örterna. Blanda försiktigt så att alla ingredienser fördelas jämnt.

Steg 3: Gör dressing

I en separat skål, blanda olivolja och balsamvinäger. Tillsätt salt och peppar efter smak och rör om ordentligt tills allt är väl blandat.

Steg 4: Tillsätt dressingen

Häll dressingen över persikasalladen och blanda försiktigt så att alla ingredienser täcks av dressingen. Se till att inte överblanda, då persikorna kan bli mosiga.

Steg 5: Låt salladen vila

Täck skålen med plastfolie och låt salladen vila i kylskåpet i cirka 30 minuter för att låta smakerna utvecklas och ingredienserna marinera.

Steg 6: Servera och njut!

Ta ut salladen från kylskåpet och låt den komma upp i rumstemperatur några minuter innan servering. Rör om försiktigt igen innan du portionerar upp den på tallrikar. Servera salladen som en fräsch och färgglad förrätt eller som ett lättare lunchalternativ.

Denna persikasallad med en twist är perfekt för sommardagar när du vill ha något lätt och uppfriskande att äta. Den söta smaken från persikorna kombineras perfekt med den salta fetaosten och den knapriga textur från valnötterna. Örterna ger salladen en fräsch smak och dressingen binder samman alla smaker på ett harmoniskt sätt.

Så nästa gång du vill ha en sommardröm i en skål, prova denna friska och färgglada persikasallad med en twist!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *