Gratis Recept » Sommarfräsch melonsymfoni: En uppfriskande sallad med saftig melon och krispiga gurkor

Sommarfräsch melonsymfoni: En uppfriskande sallad med saftig melon och krispiga gurkor

Sommarfräsch melonsymfoni: En uppfriskande sallad med saftig melon och krispiga gurkor

Sommarfräsch melonsymfoni: En uppfriskande sallad med saftig melon och krispiga gurkor

Ingredienser:

– 1 honungsmelon
– 1 vattenmelon
– 2 gurkor
– 1 rödlök
– 200 g fetaost
– 1 kruka färsk mynta
– 1 kruka färsk basilika
– 1 dl olivolja
– Saften från 1 citron
– Salt och peppar efter smak

Gör så här:

Steg 1: Förbered ingredienserna

Börja med att skära bort skalet på både honungsmelonen och vattenmelonen. Dela dem sedan på mitten och ta bort kärnorna med en sked. Skär melonerna i små tärningar och lägg dem i en stor skål.

Skala gurkorna och skär dem i tunna skivor. Hacka rödlöken fint och smula fetaosten. Lägg gurkorna, rödlöken och fetaosten i skålen med melonerna.

Steg 2: Tillsätt örterna

Plocka bladen från både myntan och basilikan och hacka dem grovt. Strö över örterna i skålen med melonerna, gurkorna, rödlöken och fetaosten.

Steg 3: Gör dressingen

Blanda olivolja och citronsaft i en liten skål. Tillsätt salt och peppar efter smak. Rör om ordentligt för att få en jämn dressing.

Steg 4: Blanda allt

Häll dressingen över salladen i skålen och blanda försiktigt så att alla ingredienser täcks av dressingen. Se till att inte överröra salladen för mycket, då melonerna kan bli mosiga.

Steg 5: Servera och njut

När salladen är väl blandad är den redo att serveras. Du kan antingen servera den direkt eller kyla den i kylen i cirka 30 minuter för att få den extra uppfriskande.

Denna somriga melonsymfoni passar utmärkt som en lätt lunch eller som en fräsch förrätt på en varm sommardag. Den saftiga melonen och de krispiga gurkorna ger en härlig kontrast till den salta fetaosten och de aromatiska örterna.

Salladen kan också varieras genom att tillsätta andra ingredienser som exempelvis tärnad avokado, soltorkade tomater eller rostade pinjenötter. Anpassa receptet efter din egen smak och njut av denna somriga delikatess!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *