Gratis Recept » Sommarfräsch sallad med en twist: Sötsyrlig melon möter krämig fetaost

Sommarfräsch sallad med en twist: Sötsyrlig melon möter krämig fetaost

Sommarfräsch sallad med en twist: Sötsyrlig melon möter krämig fetaost

Ingredienser:

– 1/2 honungsmelon
– 1/2 vattenmelon
– 200 g fetaost
– 1 rödlök
– 1 kruka färsk mynta
– 1 kruka färsk basilika
– 1 dl olivolja
– 2 msk balsamvinäger
– Salt och peppar efter smak

Gör så här:

1. Förbered ingredienserna

Börja med att skära melonerna i kuber eller bollar, beroende på vilken presentation du föredrar. Se till att ta bort eventuella frön och skalet från melonerna. Lägg de skurna melonbitarna i en stor skål och ställ åt sidan.

Skiva rödlöken tunt och lägg den i en separat skål med kallt vatten. Detta kommer att mildra lökens skarpa smak och göra den mer mild och krispig. Låt löken ligga i vattnet i cirka 10 minuter innan du häller av vattnet och ställer åt sidan.

Hacka den färska myntan och basilikan grovt och ställ åt sidan.

2. Gör dressing

I en liten skål, blanda olivolja och balsamvinäger tillsammans. Tillsätt salt och peppar efter smak och rör om ordentligt för att kombinera smakerna. Ställ dressingen åt sidan.

3. Kombinera ingredienserna

Lägg den krämiga fetaosten över melonerna i skålen. Strö över den skivade rödlöken och den hackade myntan och basilikan. Var noga med att försiktigt blanda ingredienserna så att melonerna inte mosas.

4. Tillsätt dressingen

Häll dressingen över salladen och blanda försiktigt så att alla ingredienser täcks av dressingens smaker. Se till att inte överdriva blandingen, eftersom melonerna är ömtåliga och kan bli mosiga om de blandas för mycket.

5. Servera

När salladen är väl blandad och alla ingredienser är jämnt fördelade, är det dags att servera. Du kan antingen servera salladen direkt eller kyla den i kylen i cirka 30 minuter för att få en extra fräsch och svalkande effekt.

Tips:

– För en extra krispig sallad kan du tillsätta några handfullar färsk spenat eller ruccola.
– Om du vill ha lite extra sälta i salladen kan du tillsätta några skivor prosciutto eller krispigt bacon.
– För en mer matig sallad kan du tillsätta några skivor grillad kyckling eller räkor.

Nu är det dags att njuta av denna sommarfräscha sallad med en twist! Den sötsyrliga melonen och den krämiga fetaosten skapar en perfekt balans av smaker. Servera den som en lätt lunch eller som en sidorätt till grillade rätter. Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *