Gratis Recept » Sommarfräsch vattenmelonsallad med en twist – utan fetaost!

Sommarfräsch vattenmelonsallad med en twist – utan fetaost!

Sommarfräsch vattenmelonsallad med en twist - utan fetaost!

Sommarfräsch vattenmelonsallad med en twist – utan fetaost!

Sommar är den perfekta tiden för att njuta av fräscha och lättlagade sallader. En av de mest populära sommarsalladerna är vattenmelonsallad, men vi kommer att ge den en spännande twist genom att utesluta den vanliga ingrediensen – fetaost! Istället kommer vi att använda några andra smakrika ingredienser för att skapa en unik och läcker sallad som kommer att imponera på dina gäster. Här är ett detaljerat recept på vår sommarfräscha vattenmelonsallad med en twist.

Ingredienser:

– 1/2 vattenmelon
– 1 gurka
– 1 rödlök
– 1 kruka färsk mynta
– 1 kruka färsk basilika
– Saften från 1 lime
– 2 msk olivolja
– Salt och peppar efter smak

Gör så här:

Steg 1: Förbered ingredienserna

Börja med att skära vattenmelonen i kuber eller bollar, beroende på din personliga preferens. Se till att ta bort eventuella frön. Skala och skär gurkan i tunna skivor och hacka rödlöken fint. Plocka bladen från mynta- och basilikakrukan och hacka dem grovt.

Steg 2: Blanda ingredienserna

I en stor skål, kombinera vattenmelon, gurka, rödlök, mynta och basilika. Blanda försiktigt för att fördela ingredienserna jämnt.

Steg 3: Gör dressingen

I en separat liten skål, blanda saften från en lime med olivolja. Tillsätt salt och peppar efter smak och rör om ordentligt för att kombinera alla smaker.

Steg 4: Tillsätt dressingen

Häll dressingen över salladen och blanda väl så att alla ingredienser är jämnt täckta. Se till att smakerna blandas väl och att alla ingredienser är ordentligt marinerade.

Steg 5: Servera och njut!

Nu är din sommarfräscha vattenmelonsallad med en twist redo att serveras! Du kan dekorera salladen med några extra myntablad eller basilikablad för att ge den en extra touch av fräschör. Servera salladen som den är eller som ett tillbehör till grillat kött eller fisk. Den kommer definitivt att bli en succé på sommarfesten!

Denna vattenmelonsallad är en perfekt kombination av sötma från vattenmelonen, friskhet från gurkan och sting från rödlöken. Myntan och basilikan ger en härlig arom och dressingen med lime och olivolja ger salladen en fräsch och syrlig smak. Den här salladen är ett utmärkt alternativ för de som inte gillar eller inte kan äta fetaost, men ändå vill njuta av en läcker och uppfriskande sommarsallad.

Så varför inte prova att göra denna sommarfräscha vattenmelonsallad med en twist? Den är enkel att göra, full av smak och perfekt för att njuta av under de varma sommardagarna. Ge din sommarsallad en ny dimension och överraska dina gäster med denna unika och läckra rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *