Gratis Recept » Sommarfrisk Melon- och Fetaostsallad med en Twist av Basilika

Sommarfrisk Melon- och Fetaostsallad med en Twist av Basilika

Sommarfrisk Melon- och Fetaostsallad med en Twist av Basilika

Inledning

När sommaren kommer med sina varma dagar, är det dags att lätta upp menyn med fräscha och lättare rätter. En sallad som verkligen skriker sommar är en melon- och fetaostsallad med en twist av basilika. Denna sallad är inte bara otroligt god, men också färgglad och estetiskt tilltalande, vilket gör den till en perfekt rätt att servera vid sommarens alla tillställningar.

Ingredienser

För att göra denna sommarfriska sallad behöver du följande ingredienser:

– 1 stor vattenmelon eller cantaloupe
– 200 gram fetaost
– 1 knippe färsk basilika
– 1 rödlök
– Olivolja
– Balsamvinäger
– Salt och peppar

Förberedelser

Börja med att skölja basilikan och låt den torka. Skär sedan melonen i halva och gröp ur kärnorna. Skär melonen i kuber eller använd en melonkulslev för att göra melonkulor. Lägg melonen i en stor skål.

Skala och tunt skiva rödlöken. Lägg löken i en skål med kallt vatten i cirka 10 minuter för att ta bort den starka löksmaken. Efter 10 minuter, dränera löken och lägg den i skålen med melonen.

Tillagning

Smula fetaosten över melonen och löken. Riv över basilikabladen och blanda försiktigt så att allt blandas väl.

För dressingen, kombinera lika delar olivolja och balsamvinäger i en liten skål. Tillsätt salt och peppar efter smak och vispa tills allt är väl blandat. Häll dressingen över salladen och blanda försiktigt igen.

Servering

Låt salladen stå i kylskåpet i minst en timme innan servering för att låta smakerna sätta sig. Servera salladen kall, gärna tillsammans med grillat kött eller fisk för en komplett sommarmåltid.

Varianter

Denna sallad är mycket mångsidig och kan lätt anpassas efter dina egna smakpreferenser. Om du inte gillar fetaost kan du byta ut den mot mozzarella eller halloumi. Du kan också lägga till andra frukter som jordgubbar eller vindruvor för extra sötma.

Slutsats

Denna melon- och fetaostsallad med en twist av basilika är den perfekta sommarrätten. Den är lätt, fräsch och full av smaker som kompletterar varandra perfekt. Oavsett om du serverar den som en sidorätt vid en grillfest eller som en huvudrätt på en varm sommardag, kommer denna sallad definitivt att bli en hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *