Gratis Recept » Trollhättan Bliss: En Färgsprakande Sallad med Smaker från Världen

Trollhättan Bliss: En Färgsprakande Sallad med Smaker från Världen

Trollhättan Bliss: En Färgsprakande Sallad med Smaker från Världen

Trollhättan Bliss: En Färgsprakande Sallad med Smaker från Världen

Ingredienser:

– 2 dl quinoa
– 4 dl vatten
– 1 tsk salt
– 1 röd paprika
– 1 gul paprika
– 1 orange paprika
– 1 rödlök
– 1 avokado
– 1 mango
– 1 kruka färsk koriander
– 1 lime
– 100 g fetaost
– 100 g valnötter
– 2 msk olivolja
– Salt och peppar efter smak

Gör så här:

1. Börja med att skölja quinoan i kallt vatten för att ta bort eventuell beska. Koka sedan quinoan enligt anvisningarna på förpackningen, men tillsätt även 1 tsk salt i vattnet för extra smak.

2. Medan quinoan kokar kan du förbereda grönsakerna. Skär paprikorna i små tärningar och finhacka rödlöken. Dela avokadon på mitten, ta ut kärnan och skär köttet i mindre bitar. Skala mangon och skär den också i tärningar. Hacka den färska koriandern grovt och pressa saften ur limen.

3. När quinoan är klar, låt den svalna något innan du blandar ihop den med grönsakerna. Det är viktigt att quinoan inte är för varm, annars kan den få grönsakerna att bli mjuka och slappa.

4. I en stor skål, blanda quinoan med paprikatärningarna, rödlöken, avokadon och mangon. Tillsätt även den färska koriandern och limejuicen. Blanda försiktigt så att alla ingredienser fördelas jämnt.

5. Smula fetaosten över salladen och strö över valnötterna för extra crunch. Ringla över olivoljan och smaka av med salt och peppar.

6. Salladen kan serveras direkt eller kylas i kylen i cirka 30 minuter för att smakerna ska sätta sig ännu mer.

Serveringstips:

– Trollhättan Bliss är en perfekt sallad att servera som en lätt lunch eller som en sidorätt till middagen. Den passar även utmärkt som en fräsch förrätt på sommaren.
– För att göra salladen ännu mer mättande kan du tillsätta grillad kyckling eller räkor.
– Servera salladen med nybakat bröd eller knäckebröd för att få lite extra textur och smak.

Världens smaker i en sallad:

Trollhättan Bliss är en sallad som tar inspiration från olika delar av världen och kombinerar smaker på ett spännande sätt. Quinoan ger salladen en härlig textur och är rik på protein, vilket gör den till en perfekt bas för denna färgsprakande rätt.

De olika färgglada paprikorna ger salladen en frisk och krispig smak, medan den söta mangon och den krämiga avokadon ger en härlig kontrast. Rödlöken ger en lätt skärpa och den färska koriandern bidrar med en fräsch örtighet.

Fetaosten och valnötterna ger salladen en extra dimension av smak och textur. Fetaosten är sältig och krämig, medan valnötterna ger en knaprig och nötig smak. Olivoljan binder samman alla smaker och ger salladen en mild och len karaktär.

Trollhättan Bliss är en sallad som verkligen tar dig på en smakresa runt om i världen. Den kombinerar smaker från Medelhavet, Asien och Sydamerika på ett harmoniskt sätt och skapar en rätt som är både färgsprakande och läcker.

Så varför inte ge dig själv och dina smaklökar en riktig upplevelse? Prova Trollhättan Bliss idag och njut av en sallad som tar dig på en kulinarisk resa genom världens kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *