Gratis Recept » Turkisk sallad: En färgsprakande och smakrik resa till Medelhavet

Turkisk sallad: En färgsprakande och smakrik resa till Medelhavet

Turkisk sallad: En färgsprakande och smakrik resa till Medelhavet

Turkisk sallad: En färgsprakande och smakrik resa till Medelhavet

Turkisk sallad är en härlig kombination av färska grönsaker, örter och kryddor som tar dig med på en smakrik resa till Medelhavet. Denna färgsprakande sallad är inte bara en fröjd för ögat utan även för smaklökarna. Här är ett detaljerat recept på hur du kan göra din egen turkiska sallad.

Ingredienser:

– 2 stora tomater
– 1 gurka
– 1 rödlök
– 1 grönt äpple
– 1 röd paprika
– 1 grön paprika
– 1 kruka färsk persilja
– 1 kruka färsk mynta
– 1 kruka färsk dill
– 100 g svarta oliver
– 100 g fetaost
– Saften från 1 citron
– 3 msk olivolja
– Salt och peppar efter smak

Gör så här:

1. Börja med att tvätta och skära grönsakerna. Skär tomaterna i klyftor, gurkan i skivor, rödlöken i tunna skivor, äpplet i tärningar och paprikorna i strimlor. Lägg allt i en stor skål.

2. Hacka persiljan, myntan och dillen fint och lägg dem i skålen med grönsakerna.

3. Tillsätt de svarta oliverna och smula över fetaosten.

4. Pressa saften från en citron över salladen och ringla över olivoljan. Blanda väl så att alla ingredienser blandas ordentligt.

5. Smaka av med salt och peppar efter smak. Kom ihåg att fetaosten och oliverna redan är ganska salta, så var försiktig med att tillsätta för mycket salt.

6. Låt salladen stå och dra i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering. Detta gör att smakerna får tid att utvecklas och salladen blir ännu godare.

7. Servera din turkiska sallad som en fräsch förrätt eller som tillbehör till grillat kött eller fisk. Den passar även utmärkt som en lätt lunch eller middag på egen hand.

Turkisk sallad är inte bara en fröjd för smaklökarna utan även för ögat. Den färgsprakande kombinationen av rött, grönt och vitt gör att salladen blir en vacker och aptitretande rätt på vilket bord som helst. Dessutom är den full av nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter från de färska grönsakerna och örterna.

Så nästa gång du vill ta dig på en smakrik resa till Medelhavet, prova att göra din egen turkiska sallad. Du kommer inte bli besviken på den färgsprakande och smakrika upplevelsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *