Gratis Recept » Bio Bliss: En Smakexplosion av Hälsosamma Snacks till Ett Prisvärt Pris!

Bio Bliss: En Smakexplosion av Hälsosamma Snacks till Ett Prisvärt Pris!

Bio Bliss: En Smakexplosion av Hälsosamma Snacks till Ett Prisvärt Pris!

Ingredienser:

– 1 kopp osaltade cashewnötter
– 1 kopp mandlar
– 1 kopp torkade tranbär
– 1 kopp torkade aprikoser
– 1 kopp pumpafrön
– 1 kopp solrosfrön
– 1 kopp kokosflingor
– 1/2 kopp chokladbitar (mörk eller mjölkchoklad, beroende på preferens)
– 1/2 kopp honung
– 1 tsk vaniljextrakt
– 1/2 tsk havssalt

Steg 1: Förberedelse

Börja med att förvärma ugnen till 180°C. Ta fram en stor bakplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

Steg 2: Blanda nötter och frön

I en stor skål, kombinera cashewnötter, mandlar, pumpafrön och solrosfrön. Rör om för att blanda väl.

Steg 3: Tillsätt torkad frukt och kokosflingor

Tillsätt torkade tranbär, torkade aprikoser och kokosflingor till skålen med nötter och frön. Blanda försiktigt för att fördela ingredienserna jämnt.

Steg 4: Smält choklad och honung

I en liten kastrull, smält chokladbitarna och honungen på låg värme. Rör om kontinuerligt tills blandningen är jämn och väl kombinerad. Ta bort från värmen och tillsätt vaniljextrakt och havssalt. Rör om igen för att blanda väl.

Steg 5: Blanda allt

Häll den smälta chokladblandningen över nötterna, fröna och frukten i skålen. Använd en spatel eller träsked för att försiktigt blanda allt tills ingredienserna är jämnt täckta med choklad.

Steg 6: Baka i ugnen

Häll blandningen på den förberedda bakplåten och sprid ut den i ett jämnt lager. Placera bakplåten i den förvärmda ugnen och baka i cirka 15-20 minuter, eller tills blandningen är gyllenbrun och doftar underbart.

Steg 7: Kylning och förvaring

Ta ut bakplåten från ugnen och låt blandningen svalna helt på plåten. När den har svalnat kan du bryta isär den i mindre bitar eller skära den i rutor. Förvara dina Bio Bliss-snacks i en lufttät behållare för att behålla fräschheten.

Serveringstips

Bio Bliss-snacks är perfekta att ta med som mellanmål på jobbet, i skolan eller när du är på språng. De är också fantastiska att servera som en del av en hälsosam frukost eller som ett tilltugg under en filmkväll. Du kan även använda dem som topping på yoghurt eller sallader för att ge extra krispighet och smak.

Slutsats

Med Bio Bliss får du en smakexplosion av hälsosamma snacks till ett prisvärt pris. Denna läckra blandning av nötter, frön, torkad frukt och choklad ger dig en perfekt kombination av sötma, krispighet och näringsämnen. Gör en stor sats och njut av dessa läckra snacks närhelst du behöver en energikick eller bara vill unna dig något gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *