Gratis Recept » Blåbärsexplosion: Ett himmelskt recept på detaljerade och kreativa blå snacks!

Blåbärsexplosion: Ett himmelskt recept på detaljerade och kreativa blå snacks!

Blåbärsexplosion: Ett himmelskt recept på detaljerade och kreativa blå snacks!

Blåbärsexplosion: Ett himmelskt recept på detaljerade och kreativa blå snacks!

Ingredienser:

– 2 koppar färska blåbär
– 1 ½ kopp vetemjöl
– 1 tsk bakpulver
– ½ tsk salt
– ½ kopp osaltat smör, rumstempererat
– 1 kopp socker
– 2 ägg
– 1 tsk vaniljextrakt
– ½ kopp mjölk
– Blå livsmedelsfärg (valfritt)
– ½ kopp blåbärssylt

Steg 1: Förberedelse

Börja med att förvärma ugnen till 180°C. Placera muffinsformar i en muffinsplåt eller smörj och mjöla en vanlig bakplåt.

Steg 2: Blanda torra ingredienser

I en stor skål, sikta vetemjöl, bakpulver och salt tillsammans. Rör om för att försäkra dig om att ingredienserna är ordentligt blandade.

Steg 3: Vispa smör och socker

I en separat skål, vispa det osaltade smöret och sockret tills det blir ljust och fluffigt. Du kan använda en elvisp eller vispa för hand.

Steg 4: Tillsätt ägg och vaniljextrakt

Tillsätt äggen, ett i taget, till smör- och sockerblandningen. Rör om väl efter varje ägg. Tillsätt sedan vaniljextrakt och blanda väl.

Steg 5: Tillsätt torra ingredienser och mjölk

Gradvis tillsätt de torra ingredienserna till smörblandningen, växelvis med mjölken. Börja och avsluta med de torra ingredienserna. Rör om försiktigt efter varje tillsats tills allt är väl blandat.

Steg 6: Tillsätt blåbär och blå livsmedelsfärg

Vänd försiktigt i de färska blåbären i smeten. Om du vill ha en intensivare blå färg på dina snacks kan du tillsätta några droppar blå livsmedelsfärg. Blanda försiktigt tills blåbären är jämnt fördelade och smeten har en vacker blå färg.

Steg 7: Fyll muffinsformarna

Fyll muffinsformarna till 2/3 med smeten. Om du använder en vanlig bakplåt, använd en sked för att forma små kakor av smeten och placera dem på bakplåten med lite mellanrum.

Steg 8: Skapa en blåbärsexplosion

Ta en tesked blåbärssylt och placera den i mitten av varje muffinsform eller kakform. Tryck den försiktigt ner i smeten, så att den är täckt av smet på alla sidor.

Steg 9: Grädda

Placera muffinsplåten eller bakplåten i den förvärmda ugnen och grädda i cirka 18-20 minuter, eller tills snacksen är gyllenbruna och genomgräddade. Du kan testa med en tandpetare, om den kommer ut ren är de klara.

Steg 10: Servera och njut

Ta ut snacksen från ugnen och låt dem svalna något innan du serverar dem. Dessa blåbärsexplosioner är perfekta som mellanmål eller som en delikat efterrätt. Njut av deras saftighet och den överraskande blåbärssylten i mitten!

Dessa detaljerade och kreativa blå snacks kommer att imponera på alla som smakar dem. De är inte bara vackra att se på, utan även otroligt goda. Så varför inte ge detta himmelska recept på blåbärsexplosion en chans och låt dina smaklökar uppleva en explosion av blåbärssmak!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *