Gratis Recept » Citrondrömmar: Söta och syrliga snacks för den perfekta sommarfikan

Citrondrömmar: Söta och syrliga snacks för den perfekta sommarfikan

Citrondrömmar: Söta och syrliga snacks för den perfekta sommarfikan

Sommarfikat är en tid att njuta av solen och de ljusa dagarna. Det är också en tid att unna sig något extra gott att äta. Ett perfekt val för den som älskar söta och syrliga smaker är citrondrömmar. Dessa små snacks är lätta att göra och kommer garanterat att bli en favorit på fikabordet. Här är ett detaljerat recept på hur du kan göra dina egna citrondrömmar.

Ingredienser:

– 200 gram smör
– 2 dl strösocker
– 1 ägg
– Rivet skal från 2 citroner
– Saft från 1 citron
– 5 dl vetemjöl
– 1 tsk bakpulver
– Florsocker till dekoration

Gör så här:

1. Börja med att förbereda ingredienserna. Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat så att det blir lättare att arbeta med. Riv skalet från citronerna och pressa ut saften. Mät upp mjölet och bakpulvret och ställ åt sidan.

2. I en stor skål, vispa smöret och sockret tills det blir luftigt och ljust i färgen. Detta tar vanligtvis cirka 3-4 minuter med en elvisp.

3. Tillsätt ägget och fortsätt att vispa tills det är väl blandat. Tillsätt sedan det rivna citronskalet och citronsaften och blanda väl.

4. I en separat skål, blanda vetemjölet och bakpulvret. Tillsätt detta till smörblandningen och rör om tills degen precis har blandats. Var försiktig så att du inte överarbetar degen, annars kan kakorna bli sega.

5. Dela degen i två delar och forma varje del till en rulle, cirka 5 cm i diameter. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något så att de blir ovala i formen.

6. Ställ plåten i kylskåpet och låt degen vila i minst 1 timme. Detta kommer att göra degen lättare att skära i skivor senare.

7. Förvärm ugnen till 175 grader Celsius. Ta ut plåten från kylskåpet och skär degen i skivor, cirka 1 cm tjocka. Lägg skivorna på en ny plåt med bakplåtspapper, med lite avstånd mellan dem.

8. Grädda citrondrömmarna i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter, eller tills de har fått en gyllene färg runt kanterna. Var noga med att inte övergrädda dem, då de kan bli torra.

9. Ta ut plåten från ugnen och låt citrondrömmarna svalna helt på plåten. När de har svalnat kan du försiktigt ta bort dem från plåten och placera dem på ett serveringsfat.

10. Innan servering, sikta florsocker över citrondrömmarna för en vacker och dekorativ touch. Du kan också garnera med några citronskivor eller citronzest för extra smak och utseende.

Citrondrömmarna är nu redo att avnjutas! Dessa söta och syrliga snacks är perfekta för sommarfikat och kommer garanterat att bli en succé bland både stora och små. Servera dem tillsammans med en kopp kaffe eller te, eller njut av dem som de är. Så sätt igång och baka dessa ljuvliga citrondrömmar och låt dem förgylla din sommarfika!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *