Gratis Recept » Citrondrömmar: Sötsyrliga och krispiga citronsnacks som tar smaklökarna på en resa

Citrondrömmar: Sötsyrliga och krispiga citronsnacks som tar smaklökarna på en resa

Citrondrömmar: Sötsyrliga och krispiga citronsnacks som tar smaklökarna på en resa

Citrondrömmar: Sötsyrliga och krispiga citronsnacks som tar smaklökarna på en resa

Citrondrömmar är en underbar kombination av sötsyrlig citron och krispiga smaker som tar dina smaklökar på en spännande resa. Dessa små snacks är perfekta för att stilla ditt sötsug samtidigt som de ger dig en uppfriskande och fräsch smak. Här är ett detaljerat recept på hur du kan göra dina egna citrondrömmar hemma.

Ingredienser:

– 2 citroner
– 1 ½ dl socker
– 2 ½ dl vetemjöl
– ½ tsk bakpulver
– ½ tsk salt
– 1 ägg
– 1 tsk vaniljextrakt
– ½ dl smör, rumstempererat
– Florsocker (till dekoration)

Instruktioner:

1. Börja med att tvätta citronerna noggrant under rinnande vatten för att ta bort eventuell smuts eller bekämpningsmedel. Torka dem sedan torra med en handduk.

2. Riv skalet av båda citronerna med hjälp av ett rivjärn eller en zestjärn. Se till att bara riva det yttersta, gula lagret av skalet och undvik att riva det vita, bittra lagret under.

3. Pressa saften ur båda citronerna och ställ åt sidan.

4. I en stor skål, blanda socker, vetemjöl, bakpulver och salt tillsammans. Se till att ingredienserna är väl blandade.

5. Tillsätt ägget, vaniljextraktet och det rivna citronskalet i skålen med de torra ingredienserna. Blanda väl tills allt är ordentligt kombinerat.

6. Tillsätt smöret i skålen och arbeta ihop det med degen med hjälp av dina händer eller en degblandare tills smeten blir smulig och lätt att forma.

7. Dela degen i två lika stora delar och forma dem till två rullar, cirka 3 cm i diameter. Lägg rullarna på en plåt täckt med bakplåtspapper och placera dem i kylskåpet i cirka 30 minuter för att stelna.

8. Förvärm ugnen till 175 grader Celsius.

9. Ta ut rullarna ur kylskåpet och skär dem i tunna skivor, cirka ½ cm tjocka. Placera skivorna på en ny plåt täckt med bakplåtspapper och se till att de inte är för nära varandra då de kommer att sprida sig under gräddningen.

10. Grädda citrondrömmarna i förvärmd ugn i cirka 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna runt kanterna.

11. Ta ut plåten ur ugnen och låt citrondrömmarna svalna helt på plåten innan du hanterar dem, då de kommer att vara ömtåliga när de är varma.

12. När citrondrömmarna har svalnat helt, sikta florsocker över dem för att ge dem en vacker och dekorativ touch.

Nu är dina citrondrömmar redo att njutas av! Dessa sötsyrliga och krispiga citronsnacks kommer att ta dina smaklökar på en spännande resa full av fräschhet och njutning. Servera dem som de är eller tillsammans med en kopp te eller kaffe för en perfekt kombination.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *