Gratis Recept » Fräscha och fruktiga citronsnacks från Lidl: En explosion av smaker och krispighet!

Fräscha och fruktiga citronsnacks från Lidl: En explosion av smaker och krispighet!

Fräscha och fruktiga citronsnacks från Lidl: En explosion av smaker och krispighet!

Citroner är inte bara en fantastisk frukt att använda i matlagning och bakning, de är också perfekta för att skapa fräscha och fruktiga snacks. Lidl har ett fantastiskt utbud av citronprodukter som kan användas för att skapa en explosion av smaker och krispighet i dina snacks. Här är några recept som kommer att få dina smaklökar att jubla!

Citron- och yoghurtbollar

Dessa små bollar är perfekta som en hälsosam och fruktig efterrätt eller mellanmål. För att göra dem behöver du följande ingredienser:

– 1 ½ dl mandelmjöl
– 1 ½ dl havregryn
– 1 dl kokosflingor
– 2 msk honung
– Saften och skalet från en citron
– 1 dl grekisk yoghurt
– ½ tsk vaniljextrakt

Börja med att blanda mandelmjöl, havregryn och kokosflingor i en skål. Tillsätt sedan honung, citronsaft, citronskal, grekisk yoghurt och vaniljextrakt. Blanda väl tills allt är väl kombinerat.

Forma blandningen till små bollar och placera dem på en tallrik. Ställ in dem i kylen i cirka 30 minuter för att stelna. När de är klara kan du njuta av dessa fräscha och fruktiga citron- och yoghurtbollar!

Citron- och avokadosalsa

Denna salsa är perfekt som ett tillbehör till grillat kött eller som en dipp till tortillachips. För att göra den behöver du följande ingredienser:

– 2 mogna avokados
– Saften från en citron
– 1 tomat, tärnad
– ½ rödlök, finhackad
– 1 vitlöksklyfta, finhackad
– En handfull färsk koriander, hackad
– Salt och peppar efter smak

Börja med att skära avokadorna i hälften och ta ut kärnan. Skopa ut avokadoköttet och lägg det i en skål. Tillsätt citronsaft, tärnad tomat, finhackad rödlök, finhackad vitlök och hackad koriander. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.

Låt salsan stå i kylen i cirka 15 minuter för att smakerna ska blanda sig. Servera den sedan som ett fräscht och fruktigt tillbehör till dina favoriträtter!

Citron- och hallonvatten

Detta uppfriskande vatten är perfekt för att släcka törsten på varma sommardagar. För att göra det behöver du följande ingredienser:

– 1 citron, skivad
– En handfull färska hallon
– Iskallt vatten

Fyll en kanna med iskallt vatten. Tillsätt skivad citron och färska hallon. Rör om försiktigt för att blanda smakerna. Låt vattnet stå i kylen i cirka en timme för att smakerna ska infuseras ordentligt.

Servera detta fräscha och fruktiga citron- och hallonvatten på en varm sommardag för att verkligen njuta av en explosion av smaker!

Citron- och myntaisglass

Denna glass är perfekt för alla glassälskare där ute. För att göra den behöver du följande ingredienser:

– 4 dl vaniljglass
– Saften och skalet från en citron
– En handfull färsk mynta, hackad

Börja med att ta ut vaniljglassen ur frysen och låt den bli lite mjuk. Tillsätt sedan citronsaft, citronskal och hackad mynta. Blanda väl tills allt är väl kombinerat.

Häll blandningen i en glassmaskin och följ tillverkarens instruktioner för att göra glassen. Om du inte har en glassmaskin kan du hälla blandningen i en plastbehållare och ställa in den i frysen i cirka 4 timmar, eller tills glassen är fast.

Njut av denna fräscha och fruktiga citron- och myntaisglass som en svalkande efterrätt på varma sommarkvällar!

Lidl erbjuder ett fantastiskt utbud av citronprodukter som kan användas för att skapa dessa fräscha och fruktiga snacks. Utforska deras sortiment och låt din kreativitet flöda när du skapar en explosion av smaker och krispighet med hjälp av citroner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *