Gratis Recept » Friska och smakrika: Utforska vårt recept på läckra och näringsrika snacks!

Friska och smakrika: Utforska vårt recept på läckra och näringsrika snacks!

Friska och smakrika: Utforska vårt recept på läckra och näringsrika snacks!

Friska och smakrika: Utforska vårt recept på läckra och näringsrika snacks!

Att hitta hälsosamma snacks som både är goda och näringsrika kan vara en utmaning. Men vi har det perfekta receptet för dig! Våra friska och smakrika snacks är inte bara läckra, de är också fullpackade med näringsämnen som kommer att hålla dig mätt och energifylld under hela dagen. Låt oss utforska detta fantastiska recept tillsammans!

Ingredienser:

– 2 dl mandlar
– 2 dl cashewnötter
– 2 dl solrosfrön
– 2 dl pumpafrön
– 1 dl torkade tranbär
– 1 dl torkade aprikoser
– 1 dl gojibär
– 1 tsk havssalt
– 1 tsk paprikapulver
– 1 tsk lökpulver
– 1 tsk vitlökspulver
– 1 msk olivolja

Gör så här:

1. Förvärm ugnen till 180 grader Celsius.
2. Blanda mandlar, cashewnötter, solrosfrön och pumpafrön i en stor skål.
3. Tillsätt havssalt, paprikapulver, lökpulver och vitlökspulver till skålen och blanda väl för att fördela kryddorna jämnt över nötterna och fröna.
4. Tillsätt olivolja och blanda igen för att säkerställa att alla ingredienser är ordentligt täckta.
5. Sprid ut blandningen på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och fördela den jämnt.
6. Ställ in bakplåten i ugnen och rosta i cirka 15-20 minuter, eller tills nötterna och fröna är gyllenbruna och doftar underbart.
7. Ta ut bakplåten från ugnen och låt blandningen svalna helt.
8. När blandningen har svalnat, tillsätt de torkade tranbären, aprikoserna och gojibären. Blanda väl för att fördela de torkade frukterna jämnt över hela blandningen.
9. Förvara dina friska och smakrika snacks i en lufttät behållare för att behålla deras fräschör.

Varför är dessa snacks bra för dig?

Dessa friska snacks är fulla av näringsämnen som kommer att ge dig en energikick och hålla dig mätt längre. Mandlar och cashewnötter är rika på hälsosamma fetter och protein, vilket ger dig en hållbar energi. Solrosfrön och pumpafrön är fulla av mineraler som magnesium och järn, som är viktiga för att bibehålla en balanserad hälsa.

Torkade tranbär, aprikoser och gojibär är rika på antioxidanter och vitaminer som C och A, vilket stärker ditt immunsystem och hjälper till att bekämpa fria radikaler i kroppen. Dessa torkade frukter ger också en naturlig sötma till snacksen, vilket gör dem ännu mer tilltalande.

Genom att rosta nötterna och fröna i ugnen får de en krispig och härlig textur samtidigt som smakerna förstärks. Kryddorna som används i receptet ger en extra dimension av smak och gör dessa snacks ännu mer lockande.

Avslutande tankar

Dessa friska och smakrika snacks är perfekta att ha med sig som mellanmål på jobbet, skolan eller när du är på språng. De är också utmärkta att servera på fester eller som ett alternativ till traditionella chips och godis.

Så varför inte prova detta fantastiska recept och njuta av dessa läckra och näringsrika snacks? Du kommer inte bli besviken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *