Gratis Recept » Knaperstarka baconbomber: En smakexplosion av krispigt bacon och härliga snacks

Knaperstarka baconbomber: En smakexplosion av krispigt bacon och härliga snacks

Knaperstarka baconbomber: En smakexplosion av krispigt bacon och härliga snacks

Knaperstarka baconbomber: En smakexplosion av krispigt bacon och härliga snacks

Att kombinera krispigt bacon med härliga snacks är en perfekt kombination för alla baconälskare där ute. Dessa knaperstarka baconbomber är en smakexplosion som kommer att få dina smaklökar att jubla. Med en kombination av sälta, sötma och hetta kommer dessa små läckerheter att bli en favorit på varje fest eller tillställning. Här är ett detaljerat recept på hur du kan göra dessa fantastiska baconbomber.

Ingredienser:

– 500 gram bacon
– 200 gram cheddarost, riven
– 1 dl majonnäs
– 1 dl gräddfil
– 1 msk srirachasås
– 1 tsk vitlökspulver
– 1 tsk lökpulver
– 1 tsk paprikapulver
– 1 tsk chilipulver
– 1 tsk salt
– 1 tsk svartpeppar
– 1 dl ströbröd

Gör så här:

Steg 1: Förbered baconet

Börja med att förvärma ugnen till 200 grader Celsius. Ta sedan ut baconet från förpackningen och skär varje skiva på mitten så att du får kortare bitar. Detta kommer att göra det lättare att rulla dem senare. Lägg ut baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper och stek dem i ugnen i cirka 10 minuter tills de är krispiga. Ta sedan ut dem från ugnen och låt dem svalna något.

Steg 2: Gör fyllningen

I en skål blandar du ihop den rivna cheddarosten, majonnäsen, gräddfilen, srirachasåsen, vitlökspulvret, lökpulvret, paprikapulvret, chilipulvret, saltet och svartpepparn. Rör om väl tills alla ingredienser är väl blandade och fyllningen är slät och krämig.

Steg 3: Rulla baconbomberna

Ta en bit bacon och lägg en tesked av fyllningen på ena änden av baconet. Rulla sedan baconet runt fyllningen tills du har en liten boll. Upprepa processen med resten av baconet och fyllningen tills allt är använd.

Steg 4: Panera baconbomberna

Häll ströbrödet på en tallrik eller i en skål. Rulla varje baconbomb i ströbrödet tills de är jämnt täckta runtom. Placera dem sedan på en plåt med bakplåtspapper.

Steg 5: Gratinera baconbomberna

Sätt ugnen på grillfunktionen och placera plåten med baconbomberna i ugnen. Gratinera dem i cirka 5-7 minuter eller tills de är gyllenbruna och krispiga på ytan. Var noga med att hålla ett öga på dem så att de inte bränns.

Steg 6: Servera och njut

Ta ut baconbomberna från ugnen och låt dem svalna något innan du serverar dem. De är fantastiska att äta som de är, men du kan också servera dem med en dippsås eller en sallad för att göra dem ännu mer läckra.

Dessa knaperstarka baconbomber är perfekta som aptitretare eller som en del av en buffé. De kommer garanterat att imponera på dina gäster och få dem att vilja ha mer. Så varför inte prova detta recept nästa gång du vill överraska med något extra gott?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *