Gratis Recept » Krispiga och smakrika snacks: Hemlagade kikärtschips med rosmarin och havssalt

Krispiga och smakrika snacks: Hemlagade kikärtschips med rosmarin och havssalt

Krispiga och smakrika snacks: Hemlagade kikärtschips med rosmarin och havssalt

Krispiga och smakrika snacks: Hemlagade kikärtschips med rosmarin och havssalt

Att göra sina egna snacks är inte bara roligt, det ger dig också möjligheten att experimentera med olika smaker och ingredienser. Ett populärt alternativ till traditionella potatischips är hemlagade kikärtschips. Dessa krispiga och smakrika snacks är inte bara hälsosamma, de är också enkla att göra och kan anpassas efter dina egna smakpreferenser. I det här receptet kommer vi att använda rosmarin och havssalt för att ge chipsen en extra dimension av smak.

Ingredienser:

– 400 gram kikärtor (konserverade eller kokta från torkade)
– 2 msk olivolja
– 1 tsk torkad rosmarin
– 1 tsk havssalt

Steg 1: Förberedelse

Börja med att förvärma din ugn till 200 grader Celsius. Om du använder konserverade kikärtor, se till att skölja dem noggrant under rinnande vatten för att bli av med eventuell överflödig vätska och salt. Om du använder torkade kikärtor, se till att koka dem enligt anvisningarna på förpackningen tills de är mjuka.

Steg 2: Torkning av kikärtorna

När du har förberett dina kikärtor, lägg dem på en ren kökshandduk eller pappershanddukar och torka dem försiktigt för att få bort så mycket fukt som möjligt. Detta kommer att hjälpa till att få chipsen att bli krispiga i ugnen.

Steg 3: Krydda kikärtorna

Häll de torkade kikärtorna i en stor skål och tillsätt olivolja, torkad rosmarin och havssalt. Blanda väl så att alla kikärtor är jämnt täckta med kryddorna. Du kan också experimentera med andra kryddor som paprika, vitlökspulver eller cayennepeppar för att ge chipsen extra smak.

Steg 4: Ugnsbakning

Fördela de kryddade kikärtorna jämnt på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Se till att de inte ligger för tätt, annars kan de inte bli ordentligt krispiga. Placera bakplåten i den förvärmda ugnen och baka i cirka 30-40 minuter, eller tills kikärtorna är gyllenbruna och krispiga. Rör om dem några gånger under bakningen för att se till att de blir jämnt rostade.

Steg 5: Servering

När chipsen är klara, ta ut dem från ugnen och låt dem svalna något innan du serverar dem. De kommer att bli ännu krispigare när de svalnar. Servera chipsen i en skål och njut av dem som de är, eller tillsammans med en god dippsås som guacamole eller hummus.

Dessa hemlagade kikärtschips med rosmarin och havssalt är perfekta som ett hälsosamt alternativ till traditionella snacks. De är fulla av protein och fiber från kikärtorna och har en underbar smak från rosmarinen och havssaltet. Du kan också experimentera med olika kryddor och smaker för att anpassa dem efter din egen smak. Så varför inte prova att göra dessa chips nästa gång du är sugen på något krispigt och smakrikt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *