Gratis Recept » Krispiga Parmesan- och örtchips med en twist av citronpeppar

Krispiga Parmesan- och örtchips med en twist av citronpeppar

Krispiga Parmesan- och örtchips med en twist av citronpeppar

Att göra egna chips är inte bara enkelt, utan också ett roligt sätt att experimentera med olika smaker. Dessa krispiga Parmesan- och örtchips med en twist av citronpeppar är perfekta som tilltugg till en fest eller som ett gott snacks att njuta av framför TV:n. Följ detta detaljerade recept för att skapa dina egna smakrika chips.

Ingredienser:

– 4 stora potatisar
– 1 dl riven Parmesanost
– 2 msk torkade örter (t.ex. timjan, rosmarin och oregano)
– 1 tsk citronpeppar
– 1 tsk salt
– 2 msk olivolja

Steg-för-steg instruktioner:

Steg 1: Förbered potatisen
– Skala potatisarna och skär dem i tunna skivor med hjälp av en mandolin eller en vass kniv. Se till att skivorna är så jämna som möjligt för att få jämnt rostade chips.

Steg 2: Förvärm ugnen
– Sätt ugnen på 200 grader Celsius för att förvärma den.

Steg 3: Blanda kryddorna
– I en liten skål, blanda den rivna Parmesanosten, de torkade örterna, citronpepparn och saltet. Rör om ordentligt för att fördela smakerna jämnt.

Steg 4: Tillsätt olivolja
– Häll olivoljan över potatisskivorna och blanda väl för att se till att varje skiva är täckt med olja. Detta hjälper till att ge chipsen en krispig yta när de rostas i ugnen.

Steg 5: Tillsätt kryddblandningen
– Strö kryddblandningen över potatisskivorna och se till att alla skivor är jämnt täckta. Använd händerna för att försiktigt massera in kryddorna i potatisen.

Steg 6: Rosta chipsen
– Placera potatisskivorna på en bakplåtspapperklädd plåt i en enda jämn lager. Se till att skivorna inte överlappar varandra för att säkerställa en jämn rostning. Om det behövs, använd två plåtar för att rymma alla skivorna.
– Ställ in plåten i den förvärmda ugnen och rosta chipsen i cirka 15-20 minuter, eller tills de är gyllenbruna och krispiga. Var noga med att hålla ett öga på dem under rostningen för att undvika att de bränns.

Steg 7: Låt chipsen svalna
– Ta ut plåten från ugnen och låt chipsen svalna på plåten i några minuter. Detta hjälper till att ytterligare krispa upp dem.

Steg 8: Servera och njut
– När chipsen har svalnat tillräckligt, överför dem till en serveringsskål eller tallrik. De är nu redo att serveras och njutas av! Du kan även förvara eventuella rester i en lufttät behållare för att bevara deras krispighet.

Dessa krispiga Parmesan- och örtchips med en twist av citronpeppar är en perfekt kombination av smaker och texturer. Den salta och ostiga smaken från Parmesanosten, tillsammans med de aromatiska örterna och den fräscha touchen av citronpeppar, kommer definitivt att imponera på dina smaklökar. Så varför inte prova detta recept nästa gång du är sugen på något krispigt och smakrikt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *