Gratis Recept » Magiska Julsnacks: En Steg-för-Steg Guide till Hemgjorda Pepparkakor och Glögg

Magiska Julsnacks: En Steg-för-Steg Guide till Hemgjorda Pepparkakor och Glögg

Magiska Julsnacks: En Steg-för-Steg Guide till Hemgjorda Pepparkakor och Glögg

Introduktion

Julen är en tid av glädje, gemenskap och, naturligtvis, läckra godsaker. Inget säger ”jul” mer än doften av nybakade pepparkakor och en varm kopp glögg. Dessa traditionella svenska julsnacks är inte bara läckra, de är också roliga att göra. Här är en steg-för-steg guide till hur du kan skapa dina egna magiska julspecialiteter hemma.

Pepparkakor

Ingredienser:

– 3,5 dl socker

– 1 dl sirap

– 1 dl vatten

– 150 g smör

– 1 msk kanel

– 1 msk ingefära

– 1 msk kryddnejlikor

– 1 tsk bikarbonat

– 7 dl vetemjöl

Framställning:

1. Börja med att blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Värm upp blandningen på medelvärme tills sockret har löst upp sig helt.

2. Tillsätt smöret i bitar och rör om tills det har smält helt. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något.

3. I en separat skål, blanda samman kanel, ingefära, kryddnejlikor, bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt sedan detta till sockerblandningen och rör om tills allt är väl blandat.

4. Täck degen med plastfolie och låt den vila i kylskåpet över natten.

5. Nästa dag, förvärma ugnen till 175 grader. Kavla ut degen tunt på en mjölad yta och använd pepparkaksformar för att skära ut dina kakor.

6. Placera kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i cirka 7-8 minuter, eller tills de är gyllenbruna.

Glögg

Ingredienser:

– 1 flaska rött vin

– 2 dl socker

– 1 apelsin

– 10 kryddnejlikor

– 2 kanelstänger

– 1 bit färsk ingefära

– 50 g russin

– 50 g mandlar

Framställning:

1. Häll vinet i en stor kastrull och tillsätt sockret. Värm upp på låg värme tills sockret har löst upp sig.

2. Tvätta apelsinen noga och skär den i tunna skivor. Tillsätt apelsinskivor, kryddnejlikor, kanelstänger och en bit skalad och skivad ingefära till vinblandningen.

3. Låt blandningen sjuda på låg värme i cirka 30 minuter. Se till att den inte kokar.

4. Sila bort kryddorna och häll glöggen tillbaka i kastrullen. Tillsätt russin och mandlar och värm upp igen innan servering.

Avslutning

Nu är du redo att njuta av dina hemgjorda pepparkakor och glögg. Dessa traditionella svenska julsnacks är perfekta att dela med familj och vänner under julhelgen. Så sätt på dig ditt favoritjultröja, spela lite julmusik och låt julmagin börja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *