Gratis Recept » En smakexplosion i en skål: Krämig kålrot, morot och palsternackssoppa – en värmande och näringsrik höstfavorit!

En smakexplosion i en skål: Krämig kålrot, morot och palsternackssoppa – en värmande och näringsrik höstfavorit!

En smakexplosion i en skål: Krämig kålrot, morot och palsternackssoppa - en värmande och näringsrik höstfavorit!

En smakexplosion i en skål: Krämig kålrot, morot och palsternackssoppa – en värmande och näringsrik höstfavorit!

Ingredienser:

– 1 stor kålrot
– 3 morötter
– 2 palsternackor
– 1 gul lök
– 2 vitlöksklyftor
– 1 liter grönsaksbuljong
– 1 dl grädde
– 2 msk smör
– Salt och peppar efter smak
– Färsk persilja för garnering

Gör så här:

Steg 1: Förbered grönsakerna

Börja med att skala och hacka kålroten, morötterna, palsternackorna, löken och vitlöken. Se till att grönsakerna är jämnt hackade för att säkerställa en jämn kokning.

Steg 2: Fräs grönsakerna

Smält smöret i en stor gryta på medelhög värme. Tillsätt löken och vitlöken och fräs dem tills de blir mjuka och genomskinliga, cirka 5 minuter. Tillsätt sedan kålroten, morötterna och palsternackorna och fräs dem i ytterligare några minuter för att låta smakerna utvecklas.

Steg 3: Tillsätt buljongen

Häll i grönsaksbuljongen i grytan och låt soppan koka upp. Sänk sedan värmen till medel-låg och låt soppan sjuda i cirka 20-25 minuter, eller tills grönsakerna är helt mjuka.

Steg 4: Mixa soppan

När grönsakerna är mjuka, använd en stavmixer eller en blender för att mixa soppan till en slät konsistens. Var försiktig när du mixar varm soppa och se till att inte överfylla mixern. Om du föredrar en lite grovare soppa kan du också använda en potatisstöt eller en gaffel för att mosa grönsakerna istället.

Steg 5: Tillsätt grädden

När soppan är mixad och slät, tillsätt grädden och rör om väl. Grädden ger soppan en krämig och fyllig konsistens samt en mildare smak. Smaka av soppan med salt och peppar och justera kryddningen efter din egen smak.

Steg 6: Servera och njut!

Häll upp den krämiga kålrot, morot och palsternackssoppan i skålar och garnera med färsk persilja. Servera soppan varm tillsammans med nybakat bröd eller rostat surdegsbröd för att komplettera smakerna. Denna värmande och näringsrika höstfavorit kommer garanterat att ge en smakexplosion i varje sked!

Denna krämiga kålrot, morot och palsternackssoppa är inte bara läcker, den är också fullpackad med näringsämnen. Kålroten är rik på vitamin C och kostfiber, morötterna är en utmärkt källa till betakaroten och palsternackorna är rika på antioxidanter och mineraler. Tillsammans bildar dessa rotfrukter en perfekt kombination för att stärka immunförsvaret och ge en hälsosam boost under hösten.

Så varför inte prova denna smakexplosion i en skål och njut av en värmande och näringsrik höstfavorit?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *