Gratis Recept » Kålrötssoppa med en twist: En smakexplosion av kryddor och grönsaker!

Kålrötssoppa med en twist: En smakexplosion av kryddor och grönsaker!

Kålrötssoppa med en twist: En smakexplosion av kryddor och grönsaker!

Kålrötssoppa med en twist: En smakexplosion av kryddor och grönsaker!

Ingredienser:

– 2 stora kålrötter
– 1 lök
– 2 vitlöksklyftor
– 2 morötter
– 1 palsternacka
– 1 potatis
– 1 selleristjälk
– 1 tsk spiskummin
– 1 tsk koriander
– 1 tsk paprikapulver
– 1 tsk gurkmeja
– 1 tsk timjan
– 1 tsk rosmarin
– Salt och peppar efter smak
– 4 koppar grönsaksbuljong
– 2 msk olivolja
– Färsk persilja för garnering

Steg 1: Förberedelse

Börja med att skala och hacka löken och vitlöksklyftorna fint. Skala sedan kålrötterna, morötterna, palsternackan, potatisen och selleristjälken och skär dem i små tärningar.

Steg 2: Fräsning

Hetta upp olivoljan i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt löken och vitlöken och stek dem tills de blir mjuka och genomskinliga. Tillsätt sedan spiskummin, koriander, paprikapulver, gurkmeja, timjan och rosmarin. Rör om väl så att kryddorna blandas ordentligt med löken och vitlöken.

Steg 3: Tillsätt grönsakerna

Lägg i de hackade kålrötterna, morötterna, palsternackan, potatisen och selleristjälken i kastrullen. Rör om så att grönsakerna täcks av kryddorna och löken. Låt dem steka tills de blir lite mjuka, cirka 5-7 minuter.

Steg 4: Tillsätt buljongen

Häll i grönsaksbuljongen i kastrullen och rör om väl. Se till att buljongen täcker grönsakerna helt. Låt soppan koka upp och sänk sedan värmen till låg värme. Låt soppan sjuda under lock i cirka 20-25 minuter tills grönsakerna är helt mjuka.

Steg 5: Mixa soppan

När grönsakerna är mjuka, använd en stavmixer eller en blender för att mixa soppan till en slät konsistens. Om du föredrar en chunky soppa kan du också använda en potatisstöt eller gaffel för att mosa grönsakerna grovt istället för att mixa dem helt.

Steg 6: Justera smaken

Smaka av soppan med salt och peppar och justera kryddningen efter behov. Om du vill ha en mer intensiv smak kan du också tillsätta mer av de olika kryddorna som användes tidigare.

Steg 7: Servera

Häll upp soppan i skålar och garnera med färsk persilja. Servera soppan varm med nybakat bröd eller krutonger för att få en extra crunch.

Denna kålrötssoppa med en twist är en perfekt kombination av hälsosamma grönsaker och smakrika kryddor. Den kommer att ge dig en smakexplosion i varje sked och lämna dig mätt och nöjd. Prova detta recept nästa gång du vill ha något annorlunda och spännande till middag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *