Gratis Recept » Kryddig Ris Soppa med en Twist av Asiatisk Fusion

Kryddig Ris Soppa med en Twist av Asiatisk Fusion

Kryddig Ris Soppa med en Twist av Asiatisk Fusion

Kryddig Ris Soppa med en Twist av Asiatisk Fusion

Ingredienser:

– 1 kopp ris
– 1 liter grönsaksbuljong
– 2 msk olivolja
– 1 lök, hackad
– 3 vitlöksklyftor, finhackade
– 1 röd paprika, tärnad
– 1 morot, tärnad
– 1 zucchini, tärnad
– 1 tsk currypulver
– 1 tsk gurkmeja
– 1 tsk spiskummin
– 1 tsk korianderpulver
– 1 tsk chiliflakes (kan justeras efter smak)
– 1 burk kokosmjölk
– Saften från 1 lime
– Färsk koriander för garnering

Instruktioner:

Steg 1: Förbered riset

1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. När det är klart, skölj det i kallt vatten för att stoppa tillagningen och ställ åt sidan.

Steg 2: Förbered grönsakerna

2. Hacka löken och vitlöken fint. Tärna paprikan, moroten och zucchinin i små bitar.

Steg 3: Sautera grönsakerna

3. Hetta upp olivoljan i en stor gryta på medelhög värme. Tillsätt löken och vitlöken och sautera i cirka 2-3 minuter tills de blir genomskinliga och doftande.

Steg 4: Tillsätt kryddorna

4. Tillsätt currypulver, gurkmeja, spiskummin, korianderpulver och chiliflakes i grytan. Rör om väl för att täcka löken och vitlöken med kryddorna och låt det steka i ytterligare 1 minut för att frigöra smakerna.

Steg 5: Lägg till grönsakerna

5. Tillsätt paprikan, moroten och zucchinin i grytan. Rör om väl för att blanda grönsakerna med kryddorna och låt det steka i cirka 5 minuter tills grönsakerna börjar mjukna.

Steg 6: Tillsätt buljongen

6. Häll i grönsaksbuljongen i grytan och låt soppan koka upp. Sänk sedan värmen till låg och låt den sjuda i cirka 15-20 minuter tills grönsakerna är helt mjuka och smakerna har blandats väl.

Steg 7: Tillsätt kokosmjölken

7. Häll i kokosmjölken i soppan och rör om väl för att blanda den med buljongen och grönsakerna. Låt soppan sjuda i ytterligare 5 minuter för att låta smakerna fördjupas.

Steg 8: Tillsätt riset

8. Tillsätt det förberedda riset i soppan och rör om väl för att blanda det med de andra ingredienserna. Låt soppan sjuda i ytterligare 5 minuter för att låta riset bli varmt och absorbera smakerna från soppan.

Steg 9: Servera

9. Ta bort soppan från värmen och pressa saften från en lime över soppan för att ge den en frisk syrlighet. Garnera med färsk koriander och servera varm.

Denna kryddiga ris soppa med en twist av asiatisk fusion är en perfekt kombination av värmande kryddor och krämig kokosmjölk. Den är fylld med hälsosamma grönsaker och ris som ger en stadig och mättande måltid. Servera den som en förrätt eller huvudrätt och njut av smakerna från Asien i varje tugga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *