Gratis Recept » Magisk Räksoppa: En djupdykning i havets smaker med räkfond

Magisk Räksoppa: En djupdykning i havets smaker med räkfond

Magisk Räksoppa: En djupdykning i havets smaker med räkfond

Inledning

Välkommen till en kulinarisk resa under havets yta med vår magiska räksoppa. Denna soppa är en hyllning till havets rika skattkista av smaker, med räkfond som hjärtat i rätten. Det är en maträtt som inte bara värmer kroppen, utan också själen.

Ingredienser

För att skapa denna magiska räksoppa, kommer du att behöva följande ingredienser:

– 1 kg färska räkor

– 2 msk olivolja

– 1 stor gul lök, hackad

– 2 vitlöksklyftor, finhackade

– 1 morot, skuren i tunna skivor

– 2 stjälkar selleri, skurna i tunna skivor

– 1 tsk tomatpuré

– 1 dl vitt vin

– 1,5 liter vatten

– 3 lagerblad

– 1 tsk hel svartpeppar

– Salt efter smak

– 2 dl grädde

– Färsk dill och citronskivor för garnering

Förberedelser

Börja med att skala räkorna. Spara skal och huvuden för att göra räkfonden. Räkorna kan du lägga åt sidan för tillfället.

Räkfond

Värm olivoljan i en stor kastrull över medelvärme. Lägg i räkskal och huvuden och stek tills de blir rosa och börjar fräsa. Tillsätt den hackade löken, vitlöken, moroten och sellerin och stek vidare tills grönsakerna mjuknar.

Rör i tomatpurén och låt den fräsa med i några minuter för att utveckla smaken. Häll sedan i det vita vinet och låt det koka upp. När vinet har reducerats till hälften, tillsätt vatten, lagerblad och svartpeppar. Låt blandningen sjuda i cirka 30 minuter.

Sila sedan fonden genom en finmaskig sil för att avlägsna alla fasta bitar. Kasta bort skalen och grönsakerna, men spara fonden.

Magisk Räksoppa

Nu är det dags att skapa magin. Återvänd till din rena kastrull och häll i räkfonden. Låt den värmas upp till en lätt simmering, och tillsätt sedan grädden. Rör om väl och låt soppan sjuda i ytterligare 10 minuter.

Smaka av soppan med salt, och justera efter behov. Lägg sedan i de skalade räkorna och låt dem bli genomvarma i soppan, men se till att de inte överkokar.

Servering

Servera din magiska räksoppa varm, toppad med färsk dill och en skiva citron på sidan. Ett gott tips är att servera soppan med ett gott bröd för att doppa i den krämiga, smakrika soppan.

Slutsats

Denna magiska räksoppa är en djupdykning i havets smaker. Med räkfond som bas, skapar du en rik och komplex soppa som är lika läcker som den är vacker att se på. Så ta en sked och dyk in i denna underbara havsskatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *