Gratis Recept » Rotande i Rotsellerins magiska värld: En smakexplosion av rotsellerisoppa med karamelliserad lök och rostade valnötter

Rotande i Rotsellerins magiska värld: En smakexplosion av rotsellerisoppa med karamelliserad lök och rostade valnötter

Rotande i Rotsellerins magiska värld: En smakexplosion av rotsellerisoppa med karamelliserad lök och rostade valnötter

Rotande i Rotsellerins magiska värld: En smakexplosion av rotsellerisoppa med karamelliserad lök och rostade valnötter

Ingredienser:

– 1 stor rotselleri
– 2 lökar
– 3 vitlöksklyftor
– 4 msk olivolja
– 1 liter grönsaksbuljong
– 1 dl grädde (valfritt)
– Salt och peppar efter smak
– 1 dl valnötter

Steg 1: Förberedelse

Börja med att skala och skära rotsellerin i mindre bitar. Hacka löken och vitlöken fint.

Steg 2: Karamellisera löken

I en stor kastrull, värm upp 2 msk olivolja på medelhög värme. Tillsätt den hackade löken och låt den steka i cirka 10 minuter, eller tills den blir mjuk och gyllenbrun. Rör om då och då för att undvika att löken bränns.

Steg 3: Rosta valnötterna

Under tiden kan du rosta valnötterna. Värm upp en torr stekpanna på medelvärme och tillsätt valnötterna. Rosta dem i cirka 5 minuter, eller tills de blir gyllenbruna och doftar underbart. Se till att röra om dem regelbundet för att undvika att de bränns.

Steg 4: Soppbasen

När löken är karamelliserad, tillsätt resten av olivoljan i kastrullen och lägg i den hackade vitlöken. Fräs i ytterligare 1-2 minuter för att låta vitlöken släppa ifrån sig sin arom. Tillsätt sedan de skurna rotselleribitarna och rör om för att täcka dem med lök- och vitlöksblandningen.

Steg 5: Kokning

Häll i grönsaksbuljongen i kastrullen och låt soppan koka upp. Sänk sedan värmen till medel-låg och låt den sjuda i cirka 20-25 minuter, eller tills rotsellerin är helt mjuk.

Steg 6: Mixning

När rotsellerin är mjuk, använd en stavmixer eller en blender för att mixa soppan till en jämn konsistens. Om du föredrar en slätare soppa kan du sila den genom en finmaskig sil för att ta bort eventuella bitar.

Steg 7: Grädde och smaksättning

Om du vill ha en krämigare soppa, tillsätt grädden och rör om väl. Smaka av med salt och peppar för att balansera smakerna. Justera mängden efter dina personliga preferenser.

Steg 8: Servering

Häll upp soppan i skålar och toppa varje portion med en generös mängd av den karamelliserade löken och de rostade valnötterna. Du kan även garnera med färskt hackad persilja eller en skvätt olivolja för extra smak och presentation.

Avslutande tankar

Denna rotsellerisoppa med karamelliserad lök och rostade valnötter är en verklig smakexplosion som tar dig med på en resa genom rotsellerins magiska värld. Den krämiga soppbasen kombinerat med den söta löken och de knapriga valnötterna ger en perfekt balans mellan olika smaker och texturer. Servera den som en förrätt eller som en lättare huvudrätt tillsammans med nybakat bröd. Njut av denna fantastiska rätt och låt dig förföras av rotsellerins förtrollande smaker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *