Gratis Recept » Smakrik och Mättande: En Viktväktar Soppa som Förtrollar Dina Smaklökar

Smakrik och Mättande: En Viktväktar Soppa som Förtrollar Dina Smaklökar

Smakrik och Mättande: En Viktväktar Soppa som Förtrollar Dina Smaklökar

Smakrik och Mättande: En Viktväktar Soppa som Förtrollar Dina Smaklökar

Att hitta en soppa som både är smakrik och mättande kan vara en utmaning, särskilt om man följer en viktväktar diet. Men oroa dig inte, för jag har ett fantastiskt recept som kommer att förtrolla dina smaklökar samtidigt som det hjälper dig att hålla vikten i schack. Denna viktväktar soppa är full av näringsrika ingredienser och är enkel att tillaga. Låt oss dyka in i receptet!

Ingredienser:

– 1 gul lök, hackad
– 2 vitlöksklyftor, finhackade
– 2 morötter, tärnade
– 2 selleristjälkar, tärnade
– 1 röd paprika, tärnad
– 1 zucchini, tärnad
– 1 burk krossade tomater (400 g)
– 4 koppar grönsaksbuljong
– 1 tesked torkad timjan
– 1 tesked torkad oregano
– 1 tesked paprikapulver
– Salt och peppar efter smak
– 1 kopp kokta kidneybönor
– 1 kopp kokta linser
– Färsk basilika för garnering

Instruktioner:

1. Värm upp en stor gryta eller kastrull över medelhög värme. Tillsätt den hackade löken och vitlöken och sautera dem tills de blir mjuka och genomskinliga.

2. Tillsätt morötterna, sellerin, paprikan och zucchinin i grytan. Rör om och låt grönsakerna steka i cirka 5 minuter tills de börjar bli lite mjuka.

3. Tillsätt de krossade tomaterna, grönsaksbuljongen, timjan, oregano och paprikapulvret i grytan. Krydda med salt och peppar efter smak. Rör om väl och låt soppan sjuda på medelvärme i cirka 15-20 minuter för att låta smakerna blanda sig ordentligt.

4. Efter 15-20 minuter, tillsätt de kokta kidneybönorna och linserna i soppan. Rör om och låt soppan sjuda i ytterligare 5 minuter för att värma upp bönorna och linserna.

5. Ta bort grytan från värmen och låt soppan svalna något innan du serverar den. Garnera varje portion med färsk basilika för att ge en extra smakdimension till soppan.

Denna viktväktar soppa är inte bara smakrik och mättande, den är också full av näring från de olika grönsakerna, bönorna och linserna. Den är perfekt som en lätt lunch eller middag, och du kan även förbereda en stor sats och frysa ner resterna för senare bruk.

En portion av denna soppa innehåller endast ett fåtal SmartPoints, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för de som följer viktväktar programmet. Du kan också anpassa receptet efter dina egna smakpreferenser genom att lägga till eller ta bort vissa grönsaker eller kryddor.

Så varför inte ge denna smakrika och mättande viktväktar soppa en chans? Den kommer definitivt att förtrolla dina smaklökar och hjälpa dig att hålla vikten i schack samtidigt. Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *