Gratis Recept » Magiskt Mumsig Monster Soppa – En Färgglad och Smakrik Favorit hos Barn!

Magiskt Mumsig Monster Soppa – En Färgglad och Smakrik Favorit hos Barn!

Magiskt Mumsig Monster Soppa – En Färgglad och Smakrik Favorit hos Barn!

Monster Soppa är en fantastiskt rolig och läcker rätt som barn älskar. Den är full av färg och smak, vilket gör den till en perfekt måltid för att locka barn att äta mer grönsaker. Den magiska touchen i denna soppa är de monsterformade grönsakerna som flyter runt i den. Här är ett detaljerat recept på hur du kan göra denna magiska mumsiga monster soppa hemma!

Ingredienser:

– 2 morötter
– 1 zucchini
– 1 röd paprika
– 1 gul lök
– 2 vitlöksklyftor
– 1 liter grönsaksbuljong
– 1 burk krossade tomater
– 1 tsk paprikapulver
– 1 tsk torkad basilika
– Salt och peppar efter smak
– Olivolja för stekning

Steg 1: Förbered grönsakerna

Börja med att skala och hacka morötterna i små bitar. Skär zucchinin i halvmånar och tärna paprikan. Hacka även löken och vitlöken fint.

Steg 2: Stek grönsakerna

Hetta upp en stor kastrull med lite olivolja på medelhög värme. Tillsätt löken och vitlöken och stek dem tills de blir mjuka och genomskinliga. Tillsätt sedan morötterna, zucchinin och paprikan och stek dem i cirka 5 minuter tills de blir lite mjuka.

Steg 3: Tillsätt buljong och krossade tomater

Häll i grönsaksbuljongen och krossade tomaterna i kastrullen med de stekta grönsakerna. Rör om väl och låt soppan koka upp. Sänk sedan värmen till medel-låg och låt soppan sjuda i cirka 15-20 minuter tills grönsakerna är helt mjuka.

Steg 4: Mixa soppan

När grönsakerna är mjuka, använd en stavmixer eller en vanlig mixer för att mixa soppan till en slät konsistens. Om du föredrar en chunky soppa kan du hoppa över detta steg.

Steg 5: Tillsätt kryddor

Tillsätt paprikapulver, torkad basilika, salt och peppar efter smak. Rör om väl och låt soppan koka i ytterligare 5 minuter så att smakerna blandas väl.

Steg 6: Skapa monsterformade grönsaker

Nu kommer den roliga delen! Använd en liten kniv för att skära ut monsterformade bitar av grönsaker. Du kan göra monsterögon av morötter, monstermun av paprika och monsteröron av zucchini. Låt fantasin flöda och skapa dina egna monsterfigurer!

Steg 7: Servera och njut

Häll den färdiga soppan i skålar och lägg försiktigt i de monsterformade grönsakerna. Se till att varje skål har minst en monsterfigur i sig. Servera soppan varm och se barnens ansikten lysa upp när de ser de roliga monstren i sin tallrik. Du kan också servera soppan med bröd eller krutonger för att göra det ännu mer mättande.

Denna magiska mumsiga monster soppa är inte bara färgglad och smakrik, den är också full av näringsämnen från de olika grönsakerna. Barn kommer att älska att äta denna roliga och läckra soppa, och du kan vara säker på att de får i sig en bra dos av grönsaker samtidigt. Så varför inte överraska dina små monster med denna fantastiska soppa idag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *