Gratis Recept » Friskt och fruktigt äventyr: Hemlagade Welch Fruit Snacks som tar dig på en smakresa!

Friskt och fruktigt äventyr: Hemlagade Welch Fruit Snacks som tar dig på en smakresa!

Friskt och fruktigt äventyr: Hemlagade Welch Fruit Snacks som tar dig på en smakresa!

Welch Fruit Snacks är en populär godisprodukt som är känd för sin fruktiga smak och hälsosamma ingredienser. Men varför köpa färdiga snacks när du kan göra dem själv hemma? I den här artikeln kommer vi att utforska hur du kan skapa dina egna Welch Fruit Snacks som tar dig på en smakresa genom att kombinera olika frukter och smaker. Häng med på detta friska och fruktiga äventyr!

Ingredienser:

– 4 dl frysta bär (t.ex. jordgubbar, blåbär, hallon)
– 1 dl vatten
– 2 msk honung
– 2 msk gelatinpulver

Steg 1: Förberedelse

Börja med att ta fram alla ingredienser och utrustning du behöver. Se till att du har en mixer, en kastrull, en sil och en form för att forma dina snacks. Du kan använda vilken form du vill, men det är bäst att använda en form med små fack för att få de klassiska Welch Fruit Snacks-formerna.

Steg 2: Mixa bären

Ta de frysta bären och lägg dem i mixern. Mixa dem tills de blir en slät puré. Om du vill ha en mer texturerad konsistens kan du lämna några bitar av bären intakta.

Steg 3: Sila bärmixen

Häll bärmixen genom en finmaskig sil för att ta bort eventuella frön eller bitar som kan finnas kvar. Detta kommer att ge dina snacks en jämnare konsistens.

Steg 4: Koka upp bärmixen

Häll den silade bärmixen i en kastrull och tillsätt vatten och honung. Värm upp blandningen på medelhög värme tills den börjar koka. Rör om kontinuerligt för att se till att honungen löses upp och blandas väl med bärmixen.

Steg 5: Tillsätt gelatinpulver

När bärmixen har börjat koka, tillsätt gelatinpulvret och rör om ordentligt för att se till att det löses upp helt. Gelatinet kommer att ge dina snacks den geléaktiga konsistensen som är karakteristisk för Welch Fruit Snacks.

Steg 6: Häll i formen

När gelatinet har lösts upp helt och blandats väl med bärmixen, häll försiktigt blandningen i din form. Se till att fördela den jämnt över hela formen och knacka lätt på sidorna för att få eventuella luftbubblor att stiga upp.

Steg 7: Kylning och stelning

Ställ formen i kylskåpet och låt den stelna i minst 2-3 timmar, eller tills den har blivit fast och geléaktig. Ju längre du låter den stelna, desto fastare kommer dina snacks att vara.

Steg 8: Skär och njut!

När dina Welch Fruit Snacks har stelnat helt, ta ut formen från kylskåpet. Skär dem i små bitar eller använd formen för att få de klassiska formerna. Du kan också använda cookie cutters för att skapa roliga former som barnen kommer att älska!

Nu är det dags att njuta av dina hemlagade Welch Fruit Snacks! Dessa fruktiga godisbitar tar dig på en smakresa med varje tugga. Du kan experimentera med olika fruktkombinationer och smaker för att skapa din egen unika variant av dessa hälsosamma snacks. Ge dig själv och dina nära och kära en frisk och fruktig upplevelse med dessa läckra Welch Fruit Snacks!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *