Gratis Recept » Paj med knaprigt skal och fräsch sallad: En smakexplosion för dina smaklökar!

Paj med knaprigt skal och fräsch sallad: En smakexplosion för dina smaklökar!

Paj med knaprigt skal och fräsch sallad: En smakexplosion för dina smaklökar!

Att laga en paj med knaprigt skal och fräsch sallad är ett fantastiskt sätt att kombinera olika smaker och texturer. Den krispiga pajdegen tillsammans med den fräscha salladen skapar en smakexplosion för dina smaklökar. Här är ett detaljerat recept på hur du kan göra denna läckra rätt.

Ingredienser:

– 200 g vetemjöl
– 100 g smör
– 1 ägg
– 1 tsk salt
– 1 dl vatten
– 200 g fetaost
– 200 g körsbärstomater
– 1 rödlök
– 1 kruka färsk basilika
– 100 g ruccola
– 1 dl olivolja
– 2 msk balsamvinäger
– Salt och peppar efter smak

Gör så här:

1. Gör pajdegen

Börja med att göra pajdegen. Blanda vetemjöl och salt i en skål. Tillsätt smöret i små bitar och arbeta ihop det med mjölet tills det blir en smulig konsistens. Tillsätt ägget och vattnet och blanda till en deg. Knåda degen lätt på en mjölad yta och forma den till en boll. Låt degen vila i kylskåpet i cirka 30 minuter.

2. Förbered fyllningen

Under tiden som pajdegen vilar kan du förbereda fyllningen. Skär fetaosten i små bitar och halvera körsbärstomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt. Hacka basilikan grovt. Blanda samman fetaost, körsbärstomater, rödlök och basilika i en skål. Smaka av med salt och peppar.

3. Förgrädda pajdegen

Ta ut pajdegen från kylskåpet och kavla ut den på en mjölad yta till en rund form som passar din pajform. Lägg degen i pajformen och tryck försiktigt ner den så att den täcker hela formen. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajdegen i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter, eller tills den får en lätt gyllene färg.

4. Fyll pajen

Ta ut pajdegen från ugnen och fyll den med fetaostblandningen. Jämna ut fyllningen så att den täcker hela pajbotten jämnt.

5. Grädda pajen

Grädda pajen i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter, eller tills fyllningen har satt sig och fått en gyllene färg.

6. Gör salladen

Under tiden som pajen gräddas kan du förbereda salladen. Skölj och torka ruccolan noggrant. Blanda ruccola med olivolja och balsamvinäger i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.

7. Servera

När pajen är färdiggräddad, ta ut den från ugnen och låt den svalna något. Skär pajen i bitar och servera den tillsammans med den fräscha salladen.

Denna paj med knaprigt skal och fräsch sallad är verkligen en smakexplosion för dina smaklökar. Den krispiga pajdegen tillsammans med den krämiga fetaosten och de saftiga körsbärstomaterna skapar en perfekt kombination av smaker. Den fräscha salladen med ruccola, basilika och balsamvinäger ger en härlig friskhet till rätten. Servera den som en lätt lunch eller som en delikat förrätt på middagsbjudningen. Du kommer inte bli besviken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *