Gratis Recept » Smått och gott: Fantastiska bakverk med få ingredienser som imponerar!

Smått och gott: Fantastiska bakverk med få ingredienser som imponerar!

Smått och gott: Fantastiska bakverk med få ingredienser som imponerar!

Att baka behöver inte vara komplicerat eller kräva en lång lista med ingredienser. Ibland kan de mest fantastiska bakverken skapas med bara några få ingredienser. Här är några recept på smått och gott som kommer att imponera på dina smaklökar och dina gäster!

1. Chokladtryfflar

Chokladtryfflar är enkla att göra och smälter i munnen. För att göra dessa läckra små bakverk behöver du bara tre ingredienser: choklad av hög kvalitet, vispgrädde och kakao.

Börja med att hacka chokladen och lägg den i en skål. Värm grädden i en kastrull tills den precis börjar koka. Häll den varma grädden över den hackade chokladen och rör om tills chokladen smälter och blandningen blir slät.

Ställ skålen i kylen i cirka två timmar eller tills smeten stelnar. Ta sedan ut smeten och forma små bollar med hjälp av en tesked. Rulla bollarna i kakao för att ge dem en fin finish.

2. Mandelmakroner

Mandelmakroner är lätta att göra och kräver bara tre ingredienser: äggvitor, socker och malda mandlar.

Börja med att vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och styv. Vänd försiktigt ner de malda mandlarna i smeten.

Forma små bollar av smeten och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda makronerna i ugnen på 150 grader i cirka 15-20 minuter, eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg.

3. Kanelbullar

Kanelbullar är en klassiker som alltid imponerar. För att göra dessa läckra små bakverk behöver du bara några få ingredienser: vetemjöl, socker, jäst, mjölk, smör, kanel och kardemumma.

Börja med att smula jästen i en bunke och tillsätt lite av den ljumma mjölken. Rör om tills jästen har lösts upp. Tillsätt sedan resten av mjölken, sockret, smält smör, kanel och kardemumma. Blanda väl.

Tillsätt vetemjölet lite i taget och arbeta degen tills den blir elastisk och släpper från kanterna på bunken. Låt degen jäsa under en kökshandduk i cirka 30-40 minuter.

Kavla ut degen till en rektangel och strö över ett generöst lager med socker och kanel. Rulla ihop degen från långsidan och skär den sedan i bitar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter.

Grädda bullarna i ugnen på 225 grader i cirka 10-15 minuter, eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg. Servera dem varma med en kopp kaffe eller te.

4. Kokosmakroner

Kokosmakroner är enkla att göra och har en underbar smak av kokos. För att göra dessa små läckerheter behöver du bara tre ingredienser: äggvitor, socker och riven kokos.

Börja med att vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och styv. Vänd försiktigt ner den rivna kokosen i smeten.

Forma små bollar av smeten och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda makronerna i ugnen på 175 grader i cirka 10-15 minuter, eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg.

5. Nutellabrownies

Nutellabrownies är enkla att göra och har en oemotståndlig choklad- och hasselnötssmak. För att göra dessa små bakverk behöver du bara fyra ingredienser: Nutella, ägg, vetemjöl och hackade hasselnötter.

Börja med att blanda Nutella och ägg i en skål tills smeten blir slät. Tillsätt vetemjölet och rör om tills allt är väl blandat. Rör sedan ner de hackade hasselnötterna.

Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 180 grader i cirka 20-25 minuter, eller tills brownien har fått en fast yta men fortfarande är lite kladdig inuti.

Låt brownien svalna innan du skär den i små rutor och serverar den som ett fantastiskt bakverk.

Avslutande tankar

Som du kan se behöver fantastiska bakverk inte vara komplicerade eller kräva en lång lista med ingredienser. Med bara några få ingredienser kan du skapa smått och gott som kommer att imponera på alla. Så varför inte prova dessa recept och överraska dina smaklökar och dina gäster med något enkelt men fantastiskt? Lycka till och njut av dina bakverk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *