Gratis Recept » Citrondrömmar: Sötsyrliga och knapriga citronsnacks som tar smaklökarna på en resa

Citrondrömmar: Sötsyrliga och knapriga citronsnacks som tar smaklökarna på en resa

Citrondrömmar: Sötsyrliga och knapriga citronsnacks som tar smaklökarna på en resa

Ingredienser:

– 2 citroner
– 1 ½ dl socker
– 2 dl vetemjöl
– ½ tsk bakpulver
– ½ tsk salt
– 100 g smör, rumstempererat
– 1 ägg
– 1 tsk vaniljextrakt
– Florsocker (till dekoration)

Utförande:

1. Börja med att tvätta citronerna noggrant under kallt vatten för att avlägsna eventuell smuts eller bekämpningsmedel. Torka dem sedan ordentligt med en handduk.

2. Riv skalet från båda citronerna och lägg det åt sidan. Pressa sedan ut saften från en av citronerna och ställ den åt sidan för senare användning.

3. I en stor skål, blanda socker, vetemjöl, bakpulver och salt tillsammans. Se till att ingredienserna är väl blandade.

4. Tillsätt smöret i skålen och använd dina händer för att blanda det med de torra ingredienserna tills smeten blir smulig.

5. I en separat skål, vispa ägget lätt och tillsätt sedan vaniljextraktet och citronsaften. Blanda väl.

6. Häll ägg- och citronblandningen i skålen med de torra ingredienserna och blanda tills allt är väl kombinerat. Tillsätt sedan det rivna citronskalet och fortsätt att blanda tills smeten blir jämn och klumpfri.

7. Täck skålen med plastfolie och låt degen vila i kylskåpet i minst 30 minuter för att den ska bli lättare att hantera.

8. Förvärm ugnen till 180 grader Celsius och täck en bakplåt med bakplåtspapper.

9. Ta ut degen från kylskåpet och forma små bollar med hjälp av dina händer. Placera bollarna på bakplåten med tillräckligt med utrymme mellan dem för att de ska kunna sprida sig under gräddningen.

10. Platta till varje boll något med baksidan av en gaffel för att ge dem en vacker textur.

11. Grädda citrondrömmarna i förvärmd ugn i cirka 12-15 minuter, eller tills de har fått en gyllenbrun färg runt kanterna.

12. Ta ut dem från ugnen och låt dem svalna på bakplåten i några minuter innan du försiktigt flyttar dem till ett galler för att svalna helt.

13. När citrondrömmarna har svalnat helt, sikta florsocker över dem för att ge dem en extra touch av sötma och dekoration.

14. Servera citrondrömmarna som de är eller tillsammans med en kopp te eller kaffe för en perfekt kombination av sötsyrliga smaker.

Dessa citronsnacks är perfekta för att stilla ditt sötsug samtidigt som de ger en uppfriskande och syrlig smakupplevelse. De knapriga texturerna och den fräscha citronsmaken tar verkligen dina smaklökar på en resa. Njut av dessa citrondrömmar när du vill unna dig något extra gott eller överraska dina vänner och familj med en läcker och originell efterrätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *