Gratis Recept » Smakexplosion i varje tugga: En himmelsk omelett med fyllning av soltorkade tomater, färsk basilika och krämig mozzarella

Smakexplosion i varje tugga: En himmelsk omelett med fyllning av soltorkade tomater, färsk basilika och krämig mozzarella

Smakexplosion i varje tugga: En himmelsk omelett med fyllning av soltorkade tomater, färsk basilika och krämig mozzarella

Att äta en omelett till frukost är ett perfekt sätt att starta dagen på. Den är snabb att tillaga, näringsrik och kan anpassas efter dina personliga smakpreferenser. Idag ska vi ta omeletten till en helt ny nivå genom att fylla den med soltorkade tomater, färsk basilika och krämig mozzarella. Resultatet blir en smakexplosion i varje tugga som tar dig till himlen och tillbaka. Häng med!

Ingredienser:

– 4 ägg
– 2 msk mjölk
– 1/4 tsk salt
– 1/4 tsk svartpeppar
– 4 soltorkade tomater, hackade
– En handfull färsk basilika, strimlad
– 100 g mozzarella, skivad
– Smör eller olivolja för stekning

Gör så här:

1. Börja med att vispa äggen i en skål tillsammans med mjölk, salt och svartpeppar. Vispa ordentligt tills äggsmeten blir luftig och lätt.

2. Värm upp en stekpanna på medelhög värme och smält en klick smör eller häll i lite olivolja. Se till att hela pannan blir täckt.

3. Häll äggsmeten i stekpannan och låt den sprida ut sig jämnt över ytan. Låt omeletten steka i cirka 2-3 minuter eller tills den börjar stelna på ovansidan.

4. När omeletten har stelnat tillräckligt, lägg på de hackade soltorkade tomaterna, strimlad basilika och skivad mozzarella på ena halvan av omeletten.

5. Använd en spatel för att försiktigt vika den tomma halvan av omeletten över fyllningen. Tryck lätt med spateln för att se till att omeletten håller ihop och fyllningen inte ramlar ut.

6. Låt omeletten steka i ytterligare 1-2 minuter eller tills mozzarellan har smält och omeletten har fått en fin gyllenbrun färg.

7. Ta försiktigt upp omeletten från stekpannan och lägg den på en tallrik. Skär den i kilar eller servera den hel.

8. Servera omeletten med en fräsch sallad, rostat bröd eller som den är. Du kan även toppa den med lite extra strimlad basilika för att ge den extra färg och smak.

Denna himmelska omelett är perfekt för en lyxig frukost, brunch eller till och med som en lätt lunch eller middag. Kombinationen av soltorkade tomater, färsk basilika och krämig mozzarella ger en fantastisk smakupplevelse som kommer att få dina smaklökar att dansa av glädje. Så varför inte ge dig själv en smakexplosion i varje tugga och prova denna omelett idag? Du kommer inte att bli besviken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *