Gratis Recept » Sommarfräsch vattenmelonsallad med krämig fetaost och en twist av mynta

Sommarfräsch vattenmelonsallad med krämig fetaost och en twist av mynta

Sommarfräsch vattenmelonsallad med krämig fetaost och en twist av mynta

Sommar är synonymt med sol, värme och härliga smaker. En perfekt rätt för att svalka sig och njuta av sommaren är en vattenmelonsallad med krämig fetaost och en twist av mynta. Denna kombination av sött, salt och fräscht är en riktig smakexplosion som kommer att få dina smaklökar att dansa av glädje. Här är ett detaljerat och intressant recept på denna läckra sommarrätt.

Ingredienser:

– 1/2 vattenmelon
– 200 g fetaost
– 1 kruka färsk mynta
– 1/2 rödlök
– 1 lime
– 2 msk olivolja
– 1 tsk honung
– Flingsalt
– Svartpeppar

Gör så här:

1. Börja med att skära vattenmelonen i kuber eller bollar, beroende på vilken presentation du föredrar. Se till att ta bort eventuella kärnor och skala om det behövs. Lägg de färdiga bitarna i en stor skål.

2. Smula fetaosten över vattenmelonbitarna. Det är viktigt att använda en riktigt krämig fetaost för att få den perfekta kombinationen av sälta och krämighet.

3. Hacka den färska myntan grovt och strö över vattenmelonen och fetaosten. Myntan kommer att ge en fräsch och uppfriskande smak till salladen.

4. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg lökskivorna i en skål med kallt vatten i några minuter för att mildra den starka smaken. Häll av vattnet och lägg löken över vattenmelon, fetaost och mynta.

5. Pressa saften från lime och blanda med olivolja och honung i en liten skål. Detta kommer att bli dressing för salladen. Smaka av med lite flingsalt och svartpeppar för att balansera smakerna.

6. Häll dressingen över salladen och blanda försiktigt så att alla ingredienser täcks av den krämiga dressingen. Var noga med att inte överblanda, då vattenmelonen kan bli mosig.

7. Låt salladen stå i kylen i minst 30 minuter innan servering för att låta smakerna gifta sig och salladen att svalna ordentligt.

8. När salladen är väl kyld och redo att serveras, kan du garnera den med några färska myntablad och eventuellt några extra smulor av fetaost för att ge den extra textur och smak.

Denna sommarfräscha vattenmelonsallad med krämig fetaost och en twist av mynta är perfekt som en lätt lunch eller som en sidorätt till grillade rätter. Den är också utmärkt att ta med på picknicken eller som en fräsch förrätt på sommarfesten. Den söta vattenmelonen, den salta fetaosten och den fräscha myntan skapar en harmoni av smaker som kommer att få dina gäster att vilja ha mer. Så varför inte prova detta recept och låt sommaren smaka ännu bättre?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *