Gratis Recept » Magiskt äppelhav – En snabb och förtrollande efterrätt för alla smaklökar!

Magiskt äppelhav – En snabb och förtrollande efterrätt för alla smaklökar!

Magiskt äppelhav – En snabb och förtrollande efterrätt för alla smaklökar!

Ingredienser:

– 4 äpplen (gärna Granny Smith)
– 2 msk smör
– 2 msk strösocker
– 1 tsk kanel
– 1/2 tsk vaniljextrakt
– 1/2 tsk citronsaft
– 1 dl havregryn
– 1 dl vetemjöl
– 1 dl ljusbrunt socker
– 1/2 tsk bakpulver
– 1/4 tsk salt
– 1/2 dl smör, smält
– Vaniljsås eller vaniljglass för servering

Steg 1: Förbered äpplena

Börja med att förbereda äpplena genom att skala dem och ta bort kärnhuset. Skär äpplena i tunna skivor eller tärningar, beroende på vilken presentation du föredrar.

Steg 2: Stek äpplena

Värm upp smöret i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt de skurna äpplena och strö över strösockret, kanelen, vaniljextraktet och citronsaften. Rör om ordentligt så att äpplena täcks av kryddorna och sockret. Stek äpplena i cirka 5-7 minuter tills de blir mjuka och lätt karamelliserade. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.

Steg 3: Blanda toppingen

I en separat skål, blanda havregryn, vetemjöl, ljusbrunt socker, bakpulver och salt. Rör om väl för att fördela ingredienserna jämnt. Tillsätt det smälta smöret och blanda tills det bildar en smulig konsistens.

Steg 4: Skapa äppelhavet

Fördela de stekta äpplena jämnt i en ugnsfast form eller individuella portionsformar. Strö över toppingen så att äpplena är helt täckta. Se till att toppingen är jämnt fördelad över hela ytan.

Steg 5: Tillaga och servera

Förvärm ugnen till 200 grader Celsius. Placera äppelhavet i ugnen och baka i cirka 20-25 minuter, eller tills toppingen är gyllenbrun och krispig.

Servera den magiska äppelhavet varm, antingen som den är eller med en klick vaniljsås eller en skopa vaniljglass. Den söta och kryddiga smaken av äpplena tillsammans med den knapriga toppingen kommer att förtrolla dina smaklökar och lämna dig begärande mer.

Detta recept är perfekt för att imponera på gäster eller för att unna dig själv något extra gott. Prova det idag och upplev det magiska äppelhavet själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *