Gratis Recept » Krispig selleri och krämig soppa – en smakexplosion för dina smaklökar!

Krispig selleri och krämig soppa – en smakexplosion för dina smaklökar!

Krispig selleri och krämig soppa – en smakexplosion för dina smaklökar!

Ingredienser:

– 1 stor sellerirot
– 2 medelstora potatisar
– 1 lök
– 2 vitlöksklyftor
– 4 dl grönsaksbuljong
– 2 dl grädde
– 2 msk smör
– Salt och peppar efter smak
– Färsk persilja för garnering

Steg 1: Förberedelse

Börja med att skala och hacka löken och vitlöken fint. Skala även sellerirot och potatisar och skär dem i mindre bitar. Hacka även persiljan för att använda som garnering senare.

Steg 2: Steka grönsakerna

Värm upp smöret i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och stek dem tills de blir mjuka och genomskinliga. Detta tar vanligtvis cirka 5 minuter.

Steg 3: Tillsätt sellerirot och potatis

Tillsätt sellerirot och potatis i kastrullen och fortsätt steka i ytterligare 5 minuter. Rör om då och då för att se till att grönsakerna inte bränns vid.

Steg 4: Tillsätt buljongen

Häll i grönsaksbuljongen i kastrullen och låt det koka upp. Sänk sedan värmen till medel-låg och låt det sjuda i cirka 20-25 minuter, eller tills sellerirot och potatis är helt mjuka.

Steg 5: Mixa soppan

När grönsakerna är mjuka, använd en stavmixer eller en blender för att mixa soppan till en jämn och krämig konsistens. Om du föredrar en grovare soppa kan du också använda en potatisstöt för att mosa grönsakerna istället.

Steg 6: Tillsätt grädde

Häll i grädden i soppan och rör om för att blanda väl. Låt soppan koka upp igen och smaka av med salt och peppar efter behov. Justera kryddningen efter din personliga smak.

Steg 7: Servera

Häll upp soppan i skålar och garnera med färsk persilja. Servera soppan varm tillsammans med nybakat bröd eller krutonger för extra krispighet.

Denna krispiga selleri och krämiga soppa är en perfekt kombination av smaker och texturer. Den krämiga konsistensen av soppan balanseras perfekt av den krispiga sellerin och potatisen. Den milda löken och vitlöken ger en extra dimension av smak, medan grädden ger en len och fyllig känsla i varje tugga. Servera denna soppa som en förrätt eller som en lättare huvudrätt tillsammans med en sallad för en komplett måltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *