Gratis Recept » Smakrik och Mättande Viktväktarsoppa: En Fest för Smaklökarna och Midjemåttet!

Smakrik och Mättande Viktväktarsoppa: En Fest för Smaklökarna och Midjemåttet!

Smakrik och Mättande Viktväktarsoppa: En Fest för Smaklökarna och Midjemåttet!

Att äta hälsosamt behöver inte vara tråkigt eller smaklöst. Med den här smakrika och mättande viktväktarsoppan kan du njuta av en fest för både smaklökarna och midjemåttet. Denna soppa är fullpackad med näringsrika ingredienser och kommer att hålla dig mätt och nöjd under hela dagen. Låt oss dyka in i receptet och upptäcka hur du kan njuta av denna fantastiska soppa!

Ingredienser:

– 2 lökar, hackade
– 3 vitlöksklyftor, finhackade
– 2 morötter, tärnade
– 2 selleristjälkar, tärnade
– 1 röd paprika, tärnad
– 1 gul paprika, tärnad
– 1 zucchini, tärnad
– 1 kopp broccoli, i små buketter
– 1 kopp blomkål, i små buketter
– 1 kopp färsk spenat
– 1 kopp gröna ärtor
– 1 burk krossade tomater
– 4 koppar grönsaksbuljong
– 1 tsk torkad basilika
– 1 tsk torkad oregano
– 1 tsk torkad timjan
– Salt och peppar efter smak

Tillagning:

1. Värm upp en stor gryta eller kastrull över medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och sautera dem tills de blir mjuka och genomskinliga.

2. Tillsätt morötter, selleri, röd paprika, gul paprika, zucchini, broccoli och blomkål. Rör om och låt grönsakerna steka i cirka 5 minuter tills de blir lite mjuka.

3. Tillsätt krossade tomater och grönsaksbuljong i grytan. Rör om och låt soppan koka upp.

4. Tillsätt torkad basilika, oregano och timjan. Sänk värmen till låg och låt soppan sjuda i cirka 20-25 minuter tills grönsakerna är helt mjuka och smakerna har blandats väl.

5. Ta bort grytan från värmen och låt soppan svalna något. Använd en stavmixer eller en blender för att mixa soppan till en slät konsistens. Om du föredrar en mer rustik soppa kan du också mosa grönsakerna med en potatisstöt.

6. Återvänd soppan till värmen och tillsätt spenat och gröna ärtor. Låt soppan koka i ytterligare 5 minuter tills spenaten har vissnat och ärtorna är varma.

7. Smaka av soppan med salt och peppar efter behov. Justera kryddningen för att passa din personliga smak.

8. Servera soppan varm och njut av denna smakrika och mättande viktväktarsoppa! Du kan toppa den med färskt hackad persilja eller några skedar fettfri grekisk yoghurt för extra smak.

Denna soppa är inte bara full av smak, den är också låg i kalorier och fetter, vilket gör den till en perfekt måltid för alla som vill gå ner i vikt eller behålla en hälsosam vikt. Den är rik på fibrer och vitaminer från de olika grönsakerna, vilket ger dig en näringsrik och balanserad måltid.

Så varför inte prova denna smakrika och mättande viktväktarsoppa idag? Du kommer att älska den goda smaken och hur den hjälper dig att hålla dig mätt och nöjd. Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *