Gratis Recept » Ljusgårdens friska fest: En färgsprakande och näringsrik sallad med en twist!

Ljusgårdens friska fest: En färgsprakande och näringsrik sallad med en twist!

Ljusgårdens friska fest: En färgsprakande och näringsrik sallad med en twist!

Att äta hälsosamt behöver inte vara tråkigt eller smaklöst. Med Ljusgårdens friska fest sallad kan du njuta av en färgsprakande och näringsrik måltid med en spännande twist. Denna sallad är fullpackad med fräscha grönsaker, proteinrika ingredienser och en dressing som kommer att få dina smaklökar att dansa. Följ med oss när vi tar dig genom stegen för att skapa denna fantastiska sallad!

Ingredienser:

– 4 koppar blandade gröna blad (t.ex. spenat, ruccola och salladsmix)
– 1 kopp tärnad gurka
– 1 kopp tärnad paprika (i olika färger för extra färgprakt)
– 1 kopp tärnad morot
– 1 kopp kokta quinoa
– 1 kopp svarta bönor (sköljda och avrunna)
– 1 kopp tärnad avokado
– 1 kopp tärnad mango
– 1/2 kopp hackad färsk koriander

Dressing:

– 1/4 kopp olivolja
– 2 msk färskpressad limejuice
– 1 msk honung
– 1 tsk dijonsenap
– Salt och peppar efter smak

Steg 1: Förbered grönsakerna

Börja med att tvätta och torka de blandade gröna bladen noggrant. Riv dem sedan i mindre bitar och placera dem i en stor salladsskål. Tillsätt den tärnade gurkan, paprikan och moroten. Blanda väl för att fördela ingredienserna jämnt.

Steg 2: Tillsätt quinoa och svarta bönor

Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen och låt den svalna. När quinoan är sval, tillsätt den till salladsskålen tillsammans med de sköljda och avrunna svarta bönorna. Blanda försiktigt för att undvika att smula sönder quinoan.

Steg 3: Lägg till avokado och mango

Skala och tärna avokadon och mangon. Lägg dem i salladsskålen och blanda försiktigt för att undvika att de mosas. Dessa ingredienser kommer att ge salladen en krämig och söt smak.

Steg 4: Gör dressingen

I en separat skål, blanda olivolja, limejuice, honung och dijonsenap. Rör om väl tills ingredienserna är ordentligt blandade. Smaka av med salt och peppar och justera smaken efter behov.

Steg 5: Toppa med koriander och dressing

Strö den hackade färska koriandern över salladen för att ge den en fräsch smak och en vacker färg. Häll sedan dressingen över salladen och blanda försiktigt för att täcka alla ingredienser jämnt.

Servering

Ljusgårdens friska fest sallad är redo att serveras! Du kan njuta av den som en lätt lunch eller som en sidorätt till en huvudmåltid. För att göra måltiden ännu mer komplett kan du servera salladen med nybakat bröd eller rostade nötter.

Denna färgsprakande och näringsrika sallad kommer att imponera på dina smaklökar och ge dig en hälsosam dos av vitaminer och mineraler. Prova Ljusgårdens friska fest sallad idag och upptäck en ny twist på en klassisk favorit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *