Gratis Recept » Saftig lövbiffssallad med smakexplosion – en perfekt balans mellan krispighet och möra köttbitar

Saftig lövbiffssallad med smakexplosion – en perfekt balans mellan krispighet och möra köttbitar

Saftig lövbiffssallad med smakexplosion – en perfekt balans mellan krispighet och möra köttbitar

Att kombinera saftig lövbiff med en fräsch sallad är en perfekt måltid för de som vill ha en balans mellan krispighet och möra köttbitar. Den här salladen är en smakexplosion som kommer att imponera på dina smaklökar och dina gäster. Här är ett detaljerat recept på hur du kan göra denna läckra lövbiffssallad.

Ingredienser:

– 500 gram lövbiff
– 1 röd lök
– 2 vitlöksklyftor
– 1 röd paprika
– 1 gul paprika
– 1 grön paprika
– 1 morot
– 1 gurka
– 1 avokado
– 200 gram körsbärstomater
– 100 gram ruccola
– 50 gram pinjenötter
– 50 gram riven parmesanost
– 3 msk olivolja
– 2 msk balsamvinäger
– Salt och peppar efter smak

Steg 1: Förbered köttet

Börja med att marinera lövbiffen för att ge den extra smak och mörhet. Blanda olivolja, pressad vitlök, salt och peppar i en skål. Lägg lövbiffen i marinaden och se till att den täcks ordentligt. Låt köttet marinera i minst 30 minuter, men gärna längre för bästa resultat.

Steg 2: Förbered grönsakerna

Under tiden som köttet marineras kan du förbereda grönsakerna. Skär rödlöken i tunna skivor och lägg dem i en skål med kallt vatten för att minska den starka löksmaken. Skär paprikorna i strimlor och moroten i tunna skivor. Skiva gurkan och halvera körsbärstomaterna. Skär avokadon i kuber och lägg den i en skål med lite citronsaft för att undvika att den blir brun.

Steg 3: Stek lövbiffen

Värm upp en stekpanna med lite olivolja på medelhög värme. Ta ut lövbiffen ur marinaden och torka av den med hushållspapper. Stek lövbiffen i cirka 2-3 minuter på varje sida, eller tills den är tillagad efter din smak. Låt köttet vila i några minuter innan du skär det i tunna skivor.

Steg 4: Blanda salladen

I en stor skål, blanda ruccola, paprikor, morot, gurka, körsbärstomater och avokado. Tillsätt de skivade rödlökarna och pinjenötterna. Strö över den rivna parmesanosten för att ge salladen en extra smakboost.

Steg 5: Dressa salladen

I en separat skål, blanda olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda väl för att se till att alla ingredienser täcks av dressingen.

Steg 6: Servera

Fördela den blandade salladen på tallrikar och placera de tunna skivorna av lövbiffen ovanpå. Garnera med några extra pinjenötter och parmesanost. Servera salladen genast och njut av den perfekta balansen mellan krispighet och möra köttbitar.

Denna saftiga lövbiffssallad med smakexplosion är en måltid som kommer att imponera på dina gäster och lämna dem begärande mer. Den är perfekt för sommarmiddagar eller när du bara vill ha något lätt och fräscht att äta. Prova detta recept och upplev den fantastiska kombinationen av krispighet och möra köttbitar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *