Gratis Recept » Knaperstarka Kikärtschips: En krispig och nyttig explosion av smaker!

Knaperstarka Kikärtschips: En krispig och nyttig explosion av smaker!

Knaperstarka Kikärtschips: En krispig och nyttig explosion av smaker!

Ingredienser:

– 400 g kikärtor (konserverade eller kokta)
– 2 msk olivolja
– 1 tsk paprikapulver
– 1 tsk spiskummin
– 1 tsk chilipulver
– 1 tsk salt
– 1/2 tsk vitlökspulver

Steg 1: Förberedelse

Börja med att förvärm ugnen till 200 grader Celsius. Om du använder konserverade kikärtor, skölj dem noggrant under kallt vatten för att få bort eventuell vätska och skräp. Om du använder torkade kikärtor, se till att de är kokta och avrunna.

Steg 2: Torka kikärtorna

Ta en ren kökshandduk och lägg de avrunna kikärtorna på den. Torka dem försiktigt genom att klappa dem torra med handduken. Detta hjälper till att få bort överflödig fukt och ger chipsen en krispigare konsistens.

Steg 3: Krydda kikärtorna

I en stor skål, blanda olivolja, paprikapulver, spiskummin, chilipulver, salt och vitlökspulver. Rör om ordentligt tills kryddorna är väl blandade med olivoljan. Tillsätt de torkade kikärtorna i skålen och blanda väl så att varje kikärt är täckt med kryddorna.

Steg 4: Baka kikärtorna

Fördela de kryddade kikärtorna jämnt på en bakplåtspapperklädd plåt. Se till att de ligger i ett enda lager för att få en jämn tillagning. Placera plåten i den förvärmda ugnen och baka i cirka 30-40 minuter, eller tills kikärtorna är gyllenbruna och krispiga. Rör om kikärtorna var 10:e minut för att säkerställa att de blir jämnt tillagade.

Steg 5: Servera och njut!

När kikärtorna är klara, ta ut dem från ugnen och låt dem svalna något. De kommer att bli ännu krispigare när de svalnar. Servera i en skål och njut av dessa knaperstarka kikärtschips som en hälsosam och smakrik snacksalternativ!

Tips:

– Du kan experimentera med olika kryddor och smaker för att anpassa chipsen efter din egen smak. Testa att tillsätta lite cayennepeppar för extra hetta eller rökt paprika för en rökig smak.
– För att få ännu knaprigare chips kan du låta kikärtorna ligga i ugnen i några extra minuter, men se till att de inte bränns.
– Förvara eventuella överblivna kikärtschips i en lufttät behållare för att behålla deras krispighet.

Nu är du redo att njuta av dessa knaperstarka kikärtschips! De är perfekta som snacks, tilltugg eller till och med som ett tillbehör till sallader eller soppor. Denna enkla och hälsosamma recept kommer garanterat att bli en favorit i ditt kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *