Gratis Recept » Rabarberpaj med en twist: En smakexplosion av syrlig rabarber och krämig vanilj i en knaprig kanel- och mandelbotten

Rabarberpaj med en twist: En smakexplosion av syrlig rabarber och krämig vanilj i en knaprig kanel- och mandelbotten

Introduktion

Rabarberpaj är en klassisk sommardessert som många älskar. Den syrliga smaken från rabarbern tillsammans med den söta vaniljkrämen och den knapriga botten gör denna paj till en riktig favorit. Men varför inte ge den en twist och skapa en smakexplosion som kommer att överraska och imponera på dina gäster? I detta recept kommer vi att lägga till en extra dimension till rabarberpajen genom att kombinera den syrliga rabarbern med en krämig vaniljkräm och en knaprig kanel- och mandelbotten. Låt oss dyka in i detaljerna och upptäcka hur du kan skapa denna fantastiska paj!

Ingredienser

För att göra denna rabarberpaj med en twist behöver du följande ingredienser:

– 500 gram rabarber
– 1 ½ dl socker
– 2 msk potatismjöl
– 1 tsk vaniljextrakt
– 2 dl vispgrädde
– 2 äggulor
– 1 ½ dl vetemjöl
– 1 dl mandelmjöl
– 1 dl strösocker
– 1 tsk kanel
– 150 gram smör, rumstempererat

Steg 1: Förbered rabarbern

Börja med att skala och skära rabarbern i små bitar. Lägg dem i en skål och blanda dem med 1 dl socker och potatismjöl. Låt det stå åt sidan och dra åt sig i cirka 15 minuter. Detta kommer att hjälpa till att dra ut överflödig vätska från rabarbern och göra den mer lämplig för pajen.

Steg 2: Gör vaniljkrämen

I en separat skål, vispa grädden tills den blir tjock och fluffig. Tillsätt äggulorna, ½ dl socker och vaniljextraktet. Fortsätt vispa tills allt är väl blandat och krämen har en len konsistens.

Steg 3: Gör den knapriga botten

I en stor skål, blanda vetemjöl, mandelmjöl, strösocker och kanel. Tillsätt smöret och arbeta ihop ingredienserna med fingertopparna tills smeten blir smulig och lätt att smula sönder.

Steg 4: Bygg pajen

Förvärm ugnen till 200 grader Celsius. Ta en pajform och smörj den lätt. Ta hälften av den knapriga botten och tryck ut den i botten av formen för att skapa en jämn bas. Häll sedan över rabarbern och fördela den jämnt över botten. Häll över vaniljkrämen och sprid den försiktigt över rabarbern. Avsluta genom att strö över resten av den knapriga botten som ett täcke över fyllningen.

Steg 5: Grädda och servera

Placera pajen i den förvärmda ugnen och grädda i cirka 30-35 minuter, eller tills pajen är gyllenbrun och bubblig. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna något innan du serverar den. Servera pajen ljummen eller kall, gärna med en kula vaniljglass eller en klick vispad grädde på toppen för extra lyx.

Avslutande tankar

Denna rabarberpaj med en twist är verkligen en smakexplosion av syrlig rabarber och krämig vanilj i en knaprig kanel- och mandelbotten. Den är perfekt för sommarens fester eller som en speciell efterrätt för att imponera på dina nära och kära. Så varför inte ge ditt gamla rabarberpajrecept en spännande twist och njut av denna fantastiska smakupplevelse?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *