Gratis Recept » Blitzbakning: Magiska Muffins på 20 Minuter – Ett Snabbt och Lätt Bakverk för Oväntade Gäster

Blitzbakning: Magiska Muffins på 20 Minuter – Ett Snabbt och Lätt Bakverk för Oväntade Gäster

Inledning

Blitzbakning är konsten att snabbt och effektivt skapa läckra bakverk, perfekt för oväntade gäster eller när du bara vill ha något sött utan att spendera timmar i köket. Ett av de bästa exemplen på detta är magiska muffins, som kan vara klara på bara 20 minuter. Här är ett recept på hur du kan göra dessa läckra, snabba och lätta muffins.

Ingredienser

För att göra dessa magiska muffins behöver du följande ingredienser:

– 2 koppar allround mjöl
– 1 kopp socker
– 1 msk bakpulver
– 1/2 tsk salt
– 2 stora ägg
– 1 kopp mjölk
– 1/2 kopp vegetabilisk olja
– 1 tsk vaniljextrakt
– Valfria tillägg som chokladbitar, nötter, bär eller rivet citronskal

Förberedelser

Börja med att förvärma ugnen till 200 grader Celsius. Medan ugnen värms upp, förbered muffinsformarna. Du kan använda pappersformar eller smörja en muffinsplåt med lite olja eller smör för att förhindra att muffinsen fastnar.

Blanda de torra ingredienserna

I en stor skål, kombinera mjöl, socker, bakpulver och salt. Rör om dessa ingredienser tills de är väl blandade. Om du vill lägga till några extra smaker, som chokladbitar eller nötter, kan du blanda in dem i de torra ingredienserna nu. Detta hjälper till att fördela dem jämnt i muffinsen.

Blanda de våta ingredienserna

I en annan skål, slå äggen lätt. Tillsätt sedan mjölk, vegetabilisk olja och vaniljextrakt. Rör om dessa ingredienser tills de är väl blandade.

Kombinera de torra och våta ingredienserna

Häll de våta ingredienserna i skålen med de torra ingredienserna. Rör om tills allt är väl blandat. Var försiktig så att du inte överblandar, eftersom detta kan göra muffinsen tunga och kompakta.

Fyll muffinsformarna

Använd en sked eller en glasskopa för att fylla muffinsformarna med smeten. Fyll varje form till ungefär 2/3, för att ge muffinsen utrymme att expandera när de bakas.

Baka muffinsen

Placera muffinsplåten i den förvärmda ugnen och baka i 15-20 minuter. Muffinsen är klara när de har stigit och blivit gyllenbruna, och en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren.

Låt muffinsen svalna

När muffinsen är klara, ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna i formarna i några minuter. Därefter kan du ta ut dem och låta dem svalna helt på ett galler.

Avslutning

Dessa magiska muffins är inte bara snabba och enkla att göra, de är också otroligt mångsidiga. Du kan anpassa dem med alla dina favoritsmaker och tillägg, vilket gör dem till det perfekta bakverket för alla tillfällen. Så nästa gång du får oväntade gäster, eller bara har en sötsug, prova detta recept och njut av en läcker muffin på bara 20 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *