Gratis Recept » Magiskt Mjuka Marängdrömmar – Enkla och Förtrollande Goda!

Magiskt Mjuka Marängdrömmar – Enkla och Förtrollande Goda!

Magiskt Mjuka Marängdrömmar - Enkla och Förtrollande Goda!

Magiskt Mjuka Marängdrömmar – Enkla och Förtrollande Goda!

Ingredienser:

– 4 äggvitor
– 250 g socker
– 1 tsk vaniljsocker
– 1 tsk citronsaft
– 1 nypa salt

Steg 1: Förberedelse

Innan vi börjar med själva marängdrömmarna är det viktigt att förbereda alla ingredienser och köksredskap. Se till att äggvitorna är separerade från äggulorna och att skålen där du ska vispa äggvitorna är helt ren och torr. Det minsta spår av fett kan förstöra marängen.

Steg 2: Vispa äggvitorna

Ta fram en elektrisk visp och vispa äggvitorna på medelhastighet tills de börjar bli skummiga. Tillsätt sedan en nypa salt för att hjälpa till att stabilisera marängen. Öka visphastigheten till högsta nivå och fortsätt vispa tills äggvitorna bildar fasta toppar.

Steg 3: Tillsätt sockret

Gradvis tillsätter du sockret i äggvitorna medan du fortsätter att vispa på hög hastighet. Det är viktigt att tillsätta sockret lite i taget för att undvika att marängen blir kornig. Fortsätt vispa tills sockret har lösts upp och marängen är blank och glansig.

Steg 4: Tillsätt smaksättning

Tillsätt vaniljsocker och citronsaft i marängsmeten. Blanda försiktigt med en slickepott tills smaksättningen är jämnt fördelad i marängen. Var försiktig så att du inte övervispar marängen, då kan den förlora sin fluffighet.

Steg 5: Forma marängdrömmarna

Förbered en bakplåtspappersklädd plåt och använd en spritspåse med en rund tyll för att forma marängdrömmarna. Du kan också använda två skedar för att forma små toppar av marängsmeten. Placera marängdrömmarna på plåten med lite mellanrum för att undvika att de flyter ihop under gräddningen.

Steg 6: Grädda marängdrömmarna

Sätt ugnen på 100°C och grädda marängdrömmarna i cirka 1-1,5 timmar. Det är viktigt att grädda dem på låg temperatur för att de ska bli mjuka och sega på insidan. Efter gräddningen ska marängdrömmarna vara torra och lätta att lyfta från bakplåtspappret.

Steg 7: Kylning och förvaring

Låt marängdrömmarna svalna helt på plåten innan du försiktigt tar bort dem. Förvara dem i en lufttät behållare för att behålla deras mjukhet och fräschhet. Marängdrömmarna kan ätas som de är eller användas som topping på tårtor, pajer eller glass.

Avslutande tankar

Dessa magiskt mjuka marängdrömmar är enkla att göra och kommer garanterat att förtrolla dina smaklökar. Med rätt teknik och omsorg kan du skapa dessa ljuvliga små godbitar som smälter i munnen. Prova detta recept och låt dig bli förälskad i den fantastiska kombinationen av krispiga yttre skal och mjuka, sega insidor. Njut av dessa marängdrömmar som en delikat efterrätt eller som en förtrollande överraskning till dina nära och kära!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *